洲際話會裝完修改返叫麗晶

lamb123
|

fuhk
|
叫返麗晶,夠經典
Jumama2000
|
moman1689 發表於 18-10-19 17:16
以前好多明星鍾意響麗晶high tea

當年我同我老友都鐘意,有海景,茶及蛋糕又正
BBG520
|
redhot 發表於 18-10-19 17:20

你後生啫,我年紀有返咁上下,我認識麗晶酒店時周星星都未 ...

同意,以前一聽到麗晶人人都嘩一聲,高級野,我人生都係去過一次,當年明星明人經常係個到出現
3b
|
以前睇八卦雜誌, Regent是大型ball的icon, 出席的紳士名流都衣香鬢影, 星光熠熠
usbaby
|
我一認識已經係叫洲際,先入為主就覺得麗晶好娘。
ada0707
|
洲際個名高級好多
babyangie
|

麗晶好老土
有人話諗起衣香檳影既畫面
我個腦即刻浮起果d 偏黃,有雪花大喇叭西裝小水晶燈,果d粵語殘片小型舞會畫面
好過氣....個個都鍾意住新酒店
做咩要比人一個咁舊既印象呢?

redhot
|
babyangie 發表於 18-10-20 10:05
麗晶好老土
有人話諗起衣香檳影既畫面
我個腦即刻浮起果d 偏黃,有雪花大喇叭西裝小水晶燈,果d粵語殘片小 ...

呢個舖好得意,各人反應跟年齡背景有關
ms.rainbow
|
susi1024169 發表於 18-10-19 18:06
麗晶,我淨係識麗晶花園

Agree
Chowying
|
redhot 發表於 18-10-20 10:45

Ashleycorina
|
麗晶,童年回憶I love it
mctl1995
|
對麗晶好有感情,以前成日去,鍾意麗晶個名。
popocat
|
redhot 發表於 18-10-20 10:45

係!其實幾得意,我都係第一次見有人話Regent老土、娘,想當年係天皇巨星級去high tea 、去蒲嘅地方,哥哥、Danny、梅姐、阿Lam.....
半島都好舊,唔知有冇人話老土?
kikiboy
|
洲際好聽D感覺高級D
Misaki88
|
redhot
|
popocat 發表於 18-10-20 14:21
係!其實幾得意,我都係第一次見有人話Regent老土、娘,想當年係天皇巨星級去high tea 、去蒲嘅地 ...

麗晶酒店係我心目中係好高級嘅酒店,代表咗另一種社會階級
susi1024169
|
其實麗晶酒店係咩年代?我80後真係未聽過,問我媽60後,唔知係佢無記性定無留意,佢話唔知有間麗晶酒店
RAA
|
DonnieBB 發表於 18-10-19 23:22
成日諗起導彈

72leelily
|
susi1024169 發表於 18-10-20 15:41
其實麗晶酒店係咩年代?我80後真係未聽過,問我媽60後,唔知係佢無記性定無留意,佢話唔知有間麗晶酒店:que ...

你媽做女時少去尖沙咀
當年飲杯咖啡也是高消費
可能東急百貨有張曼玉大海報也無印象