有冇全割甲狀腺嘅JM吖?

CuteC
|
請問你哋割完後有冇咩後遺症?同埋係咪真係易肥啲(emoji)?謝謝
sman
|
CuteC 發表於 18-10-19 14:31
請問你哋割完後有冇咩後遺症?同埋係咪真係易肥啲(emoji)?謝謝

完全冇問題,只要補充劑份量啱,唔會易肥及易瘦
CuteC
|
sman 發表於 18-10-19 15:02
完全冇問題,只要補充劑份量啱,唔會易肥及易瘦

睇見你咁答都安心啲
請問你政府定私家割同拎藥?
sman
|
CuteC 發表於 18-10-19 15:27
睇見你咁答都安心啲

私家做手術,政府覆診
simchoi1031
|
sman 發表於 18-10-19 15:41
私家做手術,政府覆診

請問邊間醫院?手術費連醫生費一共幾多?
kikolisakikolis
|
CuteC 發表於 18-10-19 14:31

因為窮,返左大陸做,搞掂2萬幾,今年暑假做,現在政府覆診
sman
|
simchoi1031 發表於 18-11-6 04:38
請問邊間醫院?手術費連醫生費一共幾多?

法國医院……8萬蚊
FionManMan
|
kikolisakikolis 發表於 18-11-6 07:17

我屋企人都岩岩響大陸做左都係全切,大陸醫生同香港醫生都要佢飲碘,以家政府醫生都話要飲碘!請問你返政府覆診需吾需要飲碘水??
kirstyau
|
CuteC 發表於 18-10-19 15:27
睇見你咁答都安心啲

係私家做手術,依家自己藥房買100mcg 120蚊 100粒,每日一粒

定期出面驗血
cnicky
|
kirstyau 發表於 18-11-8 10:14

係私家做手術,依家自己藥房買100mcg 120蚊 100粒,每日一 ...

定期係半年?
kirstyau
|
cnicky 發表於 18-11-8 10:17
定期係半年?

一年幾
wuwucancan
|
2007年全割⋯間中左手有痺可能一年有3、4次到
|
FionManMan 發表於 18-11-8 10:11
我屋企人都岩岩響大陸做左都係全切,大陸醫生同香港醫生都要佢飲碘,以家政府醫生都話要飲碘!請問你返政 ...

不需要,只要吃一種叫優甲樂的
|
wuwucancan 發表於 18-11-8 13:00
...

手痺是缺鈣,買些鈣片吃就冇事
wuwucancan
|
kikolisakikolis 發表於 18-11-11 22:42
手痺是缺鈣,買些鈣片吃就冇事

但E生話抽血check鈣又正常喎!我自己回普通科門診睇又係話鈣標準
FionManMan
|
kikolisakikolis 發表於 18-11-11 22:41
不需要,只要吃一種叫優甲樂的

謝謝你回覆!或者你的跟我屋企人的情況不同、他需要安排入院用碘治療!
Spiderman_mama
|
kikolisakikolis 發表於 18-11-6 07:17

好奇問, 點解吾係政府醫院做揀返大陸做?
我10年前政府醫院兩次手術相隔3個月 現在已經全切除, 醫生好細心 手勢很好, 傷痕大約5cm長 無需折線自然溶解 很淺色 同頸紋差吾多

sweetiesbear
|
Spiderman_mama 發表於 18-11-12 06:59
好奇問, 點解吾係政府醫院做揀返大陸做?
我10年前政府醫院兩次手術相隔3個月 現在已經全切除, 醫生好細 ...

因為政府起碼等3年
你真係離地
superkingdom
|
wuwucancan 發表於 18-11-8 13:00
...

下,我成日手痺,原來有關?我成日打側睡,壓住一邊,以為係甘,你有無睡埋左邊
wuwucancan
|
superkingdom 發表於 18-11-16 22:01
下,我成日手痺,原來有關?我成日打側睡,壓住一邊,以為係甘,你有無睡埋左邊
...

我會習慣訓右邊…但我左手痺多,我覺得唔多關事