有個好朋友,你同佢講乜佢都唱反調

如意吉禪
|
有個由細到大嘅好朋友,你同佢講乜佢都同你唱反調, 總之乜都係你唔啱,其他人就一定啱曬 ,同佢講家庭嘅嘢佢又好似唔多想聽, 好似覺得大家嘅友誼愈行愈遠 幾年前佢知道我結婚,感覺唔到佢係替我高興,仲有少少唔開心咁,當時已經覺得好似唔係好朋友應該有嘅表現,想放棄呢段友誼但又覺得好可惜
Mary媽咪
|
如意吉禪 發表於 18-10-19 14:36
有個由細到大嘅好朋友,你同佢講乜佢都同你唱反調, 總之乜都係你唔啱,其他人就一定啱曬 ,同佢講家庭嘅嘢 ...

莫強求
就算你強求左
都係谷氣既
咁又何必
如意吉禪
|
Mary媽咪 發表於 18-10-19 14:39
莫強求
就算你強求左
都係谷氣既

我都知道唔可以強求,衹係當年大家感情真係好好,有啲可惜
Charlie媽咪
|
繼續做唔做到朋友就隨緣吧
kiko_mami
|
人會變月會圓,可惜都要學識放手
tester5
|
有個由細到大嘅好朋友,你同佢講乜佢都同你唱反調, 總之乜都係你唔啱,其他人就一定啱曬 ,同佢講家庭嘅嘢 ...

你朋友應該覺得自己失戀了。
如意吉禪
|
Charlie媽咪 發表於 18-10-19 14:43
繼續做唔做到朋友就隨緣吧

衹好隨緣吧
如意吉禪
|
kiko_mami 發表於 18-10-19 14:44
人會變月會圓,可惜都要學識放手

係,可能佢變既同時我都改變緊
如意吉禪
|
tester5 發表於 18-10-19 14:44
你朋友應該覺得自己失戀了。

我老公都係咁講
dodo322
|

朋友唔係咁,好朋友更加唔係咁,隨緣吧

如意吉禪
|
dodo322 發表於 18-10-19 14:57
朋友唔係咁,好朋友更加唔係咁,隨緣吧

唔知點解whatsapp同佢傾計,講乜嘢佢都好似好唔耐煩,次次都話係咪你自己冇同人講清楚?係咪你自己唔知?係咪你唔清楚? 總之好似乜都係我唔啱,慢慢地我就唔再 whatsapp佢喇
Mary媽咪
|
如意吉禪 發表於 18-10-19 14:43
我都知道唔可以強求,衹係當年大家感情真係好好,有啲可惜

细個一家人
大個兩家人
更何況係朋友

我都睇化晒
wcpcelia
|
好難長KEEP做到好朋友了
Poyau
|
緣起緣滅 隨緣
crystal媽咪
|

仲算好朋友??
唔啱channel, 我會放棄
peonica
|
天下無不散之延席,隨緣
brindlewin
|

放淡,有不同意見o k的,不用決絕。
是是但但
|
唔夾既, 無為勉強。
從你的文字中, 你都對佢有微言喇......人大佐, 岩唔岩傾, 真係控制唔到, 始終大家生活圈子唔同了, 人大了, 思想也有變。
唔好迫自己去維繫, 有MOOD 咪 HIGH 過TEA, 冇MOOD 既咪見少D。
Pink_Cake
|

同我朋友好似呀~~~
我小左同佢接觸, 佢講咩我都冇咩比意見,只係{ 係咩哦], 我亦都好小同佢講自己D 野, 所以佢都講唔到我D 咩~~
而家心情好好多呀!!!
唔洗比佢潑冷水

小星星1
|

未婚同已婚係有隔膜的,生埋小朋友仲冇句啱傾