自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

是是但但 發表於 18-10-19 15:12
唔夾既, 無為勉強。
從你的文字中, 你都對佢有微言喇......人大佐, 岩唔岩傾, 真係控制唔到, 始終大家生活 ...

你講得啱,我之前真係有迫自己去維繫呢段友誼

大宅

Pink_Cake 發表於 18-10-19 15:14
同我朋友好似呀~~~
我小左同佢接觸, 佢講咩我都冇咩比意見,只係{ 係咩哦], 我亦都好小同佢講自己D 野, 所 ...

成日俾人潑冷水嘅感覺真係好唔好受 之後發現真係唔講,少啲接觸可能開心啲

大宅

小星星1 發表於 18-10-19 15:15
未婚同已婚係有隔膜的,生埋小朋友仲冇句啱傾

其實我都仲有好多單身未婚朋友㗎, 佢哋都好好,好啱傾,可能真係道不同啦

公爵府

如意吉禪 發表於 18-10-19 14:36
有個由細到大嘅好朋友,你同佢講乜佢都同你唱反調, 總之乜都係你唔啱,其他人就一定啱曬 ,同佢講家庭嘅嘢 ...
我有二個識咗好多年既朋友絕了交,我呢二個朋友應該衰過你朋友好多,一個由細識到大同佢絕交時我哋識咗三十年,另一個識咗二十五年,同佢二個絕交後我一點都唔覺可惜,後悔唔早同佢絕交,我未同佢二個絕交前都怕可惜,好難得朋友可以維繫咁多年,但我忍得呢二個人好辛苦,我結婚時,我都是感覺唔到佢二個替我高興,仲係有少少唔開心,仲有其他事,見我有開心事佢二個會唔會開心,我有唔開心事佢就開心,仲要踩多二腳,我好就佢哋,我唔喜歡做既事佢哋叫我陪佢,我唔想,但我唔想令佢哋失望,唔開心,就算我唔想都陪佢哋,佢哋講說話同我唔客氣,唔理我感受,仲有好多對我唔好的事,同朋友相處最緊要舒服,後生時覺得朋友對我好緊要唔可以無朋友,但人大咗有冇朋友對我無所謂,唔想受埋啲無謂氣,朋友隨緣

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Pink_Cake 發表於 18-10-19 15:14
同我朋友好似呀~~~
我小左同佢接觸, 佢講咩我都冇咩比意見,只係{ 係咩哦], 我亦都好小同佢講自己D 野, 所 ...

俾人潑冷水真係好難受,我而家都戒緊同某人講自己嘢,講親乜都俾佢話,絕頂無癮自己攞嚟衰。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我仲慘過你,我都有一個成日同我唱反調嘅人,係我媽咪!同佢講朋友點點點、上司點點點、工人點點點,佢話人地有苦衷,將就下,理解下人地立場。叫佢嚟我屋企同個孫玩、一齊去飲茶,又話你地咁忙得閒先,飲茶好閒啫!咁冇嘢講唔見面,又埋怨我唔打電話比佢,個孫唔見佢!我都唔明佢諗乜?!!

已刪除用户

子爵府

開心吸收勳章

我都有個咁嘅朋友,包拗頸,就算傾的係我熟悉的範疇,什至係我的專業,三姑六婆講嘅一定啱,我講嘅就一定係錯,或唔適合佢,但有咩事佢一定會雪中送炭,只係從來唔會為我錦上添花。我而家對住佢無咩好講,好事開心事唔會再同佢分享。

子爵府

回覆樓主:

時間耐左 通常越熟既朋友越唔想你好
君子之交淡如水真係無錯既喇

已刪除用户

大宅

回覆樓主:

人同人之間本來就複雜,就算幾好既朋友都會妒忌,爭在明唔明顯架姐。。我都睇化了。。我覺得只有家人先會真心對自己好

子爵府

叮妹 發表於
我個負面朋友已同女兒割,佢一聽到我女可能就結婚即刻黑面話,睇佢幾時離婚,嚇到我吾同佢講呢D
...

呢個直頭黑心

珍珠宮

是心淡,無奈,但放手才是上策!

首頁

尾頁

跳至