自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我join呢啲團會夾埋一班10人先會去,自己人一圍枱玩得好開心。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

櫻花bb 發表於 18-10-19 16:12
關咩物以類聚事呀?
唔通去歐洲豪華團就冇騎呢人、自私鬼咩:nothing ...

真心真係少d

用戶要求終止服務

牛年勳章

參加過美食之旅兩天團,餐餐食得好開心客氣,個餐多到食唔晒~
未經許可,請勿轉載

男爵府

大力大力 發表於 18-10-19 16:15
幾十年前長線團友質素差好遠,現在旅遊大衆化了~

咩意思?有錢唔等於有品,大把人有板你睇

子爵府

櫻花bb 發表於 18-10-19 16:12
關咩物以類聚事呀?
唔通去歐洲豪華團就冇騎呢人、自私鬼咩:nothing ...

去超豪圑圍餐多数只會食吾哂。旅行社預多吾預少!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我參加過一次咁大把,好在未遇過呢d人,食飯都係好客氣
感激遇上你~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 18-10-19 15:54
唉~

跟團我唯一擔心是食圍餐,好多人先夾晒落自已碟,完全唔理别人~

係喎
好多年前已經係咁
我冇興趣去

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

麟媽媽 發表於
我好怕呢啲所以從來不跟團,我對上一次可能係30年前同我媽咪跟團去泰國,之後外遊只是自由行冇跟過團。
...

無辨法,我同老婆都唔想用腦,每日祗記住幾點集合幾點起床,什麼也不用理~

近年阿仔大,他才計劃行程,佢做帶隊~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

家文 發表於 18-10-19 16:46
我JOIN過幾次呢類大陸2-3天旅行團,好彩無乜遇過你所講嘅團友
我長短線去唔少, 其實冇品團友不多

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

YY1101 發表於 18-10-19 17:14
係喎
好多年前已經係咁
我冇興趣去

可能這原因 ,好明顯近年旅行團少了圍餐~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

回覆樓主:

所以而家跟團,最起碼6個人先報,咁就半圍自己人!我唔鍾意要同人爭野食囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 18-10-19 17:20
可能這原因 ,好明顯近年旅行團少了圍餐~

係就好
D人係好似九年冇食野咁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

88muimui 發表於 18-10-19 17:19
我長短線去唔少, 其實冇品團友不多

這又是,但幾次都有一次~

買基金真係好傷

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

利口樂 發表於
人生百態
團餐~魚上桌面一個女人用匙羹切開左右兩大塊魚腩同佢媽媽分享一人一大塊(條魚已經無咗3/1)
每碟 ...

所以好怕跟團,但大陸團菜好多食唔哂

伯爵府

大力大力 發表於 18-10-19 17:22
這又是,但幾次都有一次~
可能我多數有10個8 個去, 自己一枱, 少見其他團友食相

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

算死草 發表於

食團餐最怕d人一入去就搶先坐入面,留番d上菜位比人,咁碟 ...

我就多數坐上菜位,一上菜我可以夾先
夾3人份量

大宅

利口樂 發表於
人生百態
團餐~魚上桌面一個女人用匙羹切開左右兩大塊魚腩同佢媽媽分享一人一大塊(條魚已經無咗3/1)
每碟 ...

2天團,我都參加過幾次,團友都好,冇你講既情況出現

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我試過跟美食團返大陸玩,食圍餐職員一放低碟餸菜,同檯個幾個女人勁夾晒落碟到搞到碟餸菜得返一半,我好怕遇到咁既團友

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

這個現象好幾年前跟本地屋苑團已領教過,都唔係咩新鮮事,有些人真係前世未食過野,好似搶咁,還是怕蝕低的自私鬼?所以當有人數大陸人的行為時,香港人都唔見得好到那。

首頁

尾頁

跳至