中銀轉數快問題

Bacookie
|
岩岩登記左中銀轉數快,但唔識用
想問下提款帳戶果度點解得支票帳戶同外匯寶帳戶揀?唔可以揀儲蓄帳戶?
同埋我輸入左人地email後,下面果行收款銀行/機構洗唔洗click入去揀邊間銀行?定係由得佢本身顯示”轉數快”咁就ok?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
water_ma
|
我同你版面唔同嘅?

water_ma
|
water_ma 發表於 18-10-19 19:16
我同你版面唔同嘅?

我入主賬戶可以選
儲蓄戶口或支票戶口
water_ma
|
water_ma 發表於 18-10-19 19:17
我入主賬戶可以選
儲蓄戶口或支票戶口

我用BoC Pay

木土土
|
Bacookie 發表於 18-10-19 19:06
想問下提款帳戶果度點解得支票帳戶同外匯寶帳戶揀?唔可以揀儲蓄帳 ...

收款人,你可以唔揀銀行,d錢會轉入對方default bank 戶口

支款無得揀saving ,似係你未將saving戶口加入自己網上銀行既account list
ddkaka
|
想問下提款帳戶果度點解得支票帳戶同外匯寶帳戶揀?唔可以揀儲蓄帳 ...

睇#99 睇下幫唔幫到你
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21949813&extra=&page=5
Bacookie
|
water_ma 發表於 18-10-19 19:19
我用BoC Pay

我用呢個呀,轉數快應該用邊個先岩?

Bacookie
|
木土土 發表於 18-10-19 19:21
收款人,你可以唔揀銀行,d錢會轉入對方default bank 戶口

支款無得揀saving ,似係你未將saving戶口加入 ...

咁點將儲蓄户口加入acc list呀?
water_ma
|
Bacookie 發表於 18-10-19 20:07

你試下d/l埋BoC Pay啦
我在中銀本身個app
已登記左一次轉數快
之後d/l BoC Pay
再用電話號碼登記多次
以後你要入BoC Pay
每次都有個一次性密碼
send去你手機
但我只登記左
未轉過數
|
water_ma 發表於 18-10-19 20:37
我在中銀本身個app
已登記左一次轉數快

搭咀問:Boc pay是否類似payme?
同boc app 有什麼不同?
cattz288
|
water_ma 發表於 18-10-19 20:37
我在中銀本身個app
已登記左一次轉數快

下! 要用兩個app?
citygirl
|

我都有相同問題。但剛dl boc pay好似好D, 但要分多個apps好似好煩咁
木土土
|
Bacookie 發表於 18-10-19 20:09
咁點將儲蓄户口加入acc list呀?

網上銀行應該做到
qqkkllbb
|
你登記左支票戶口為你個轉數快戶口,你可以去設定到更改登記戶口

|
Bacookie 發表於 18-10-19 20:07

兩個都得