有無ftm日日化妝

豬C9
|
有無ftm都會日日化妝? 我有時朝早湊女返學有時間都會化加查香水。比c6話我湊下女返學洗唔洗攪咁大龍鳳
SUGAR0612
|
Ptm 除非之後要見客
接送小朋友唔會化妝

iamthequeen
|
豬C9 發表於 18-10-19 19:07
有無ftm都會日日化妝? 我有時朝早湊女返學有時間都會化加查香水。比c6話我湊下女返學洗唔洗攪咁大龍鳳:nose ...

我呀!一定畫眉/眼線/搽Base!!!

我老公都知我一向姿整,我唔化無精神唔想失禮自己失禮個囡。

就係見過d零粧嘅媽媽送返學,嗰d樣我接受唔到自己係咁,更要自己執好d出街見人係禮貌嘅一種。)
forgive?forget?
|
我係
ftm 習慣化淡妝去街
回家即落妝
藍尾巴
|
唔會,我女有時又要抱又要錫,怕佢食左
APIGMA    發表於 18-10-20 12:00
heidys
|
藍尾巴 發表於 18-10-19 20:06
唔會,我女有時又要抱又要錫,怕佢食左

same same
月希
|
我以前一定會搽BB CREAM(防曬)...碎粉(防曬)
加唇膏....

算唔算化妝??

我依家有返工..都係BB CREAM +碎粉..+胭脂加唇膏
Winnie_1210
|
我除咗返工其他時間唔會化,就算接送小朋友最多都係防曬+唇膏
yeemeif
|
月希 發表於 18-10-19 20:45
我以前一定會搽BB CREAM(防曬)...碎粉(防曬)
加唇膏....

算㗎啦
emimi
|
我有整眉,植睫毛,每日搽bb cream,有色潤唇膏
Mnbvcxdsa
|
有無ftm都會日日化妝? 我有時朝早湊女返學有時間都會化加查香水。比c6話我湊下女返學洗唔洗攪咁大龍鳳:nose ...
搽bb cream 加淺色唇膏
SumSum_
|

搽防曬+畫眉+唇膏

MeowMuiMui123
|

到。防囇base, 眼妝,畫眉,唇膏。

gracelam
|

冇。 冇買化妝品十幾年!
apple220
|
有, 眼線, 防曬base, BB cream, 少少胭脂望落精神D
sweet__heart
|
我唔係ftm,不過有時放假去接仔都會搽返bb cream,碎粉, 淡胭脂,同有色潤唇膏(本身有飄霧眉同眼線),試過懶咩都無搽,就cap 帽加口罩
本身面色唔好tan得黎偏黃,唇色又白,素顏既話人地會以為我有重病架
Whitechocolate
|
回覆 豬C9 的帖子

我都係每日化妝先落到街,就算半個鐘都要化左先。
zitzai
|
我都係 ptm,可以 home office。幾忙臨去學校湊仔前都會搽 base,blush,畫眉,眼線同有色潤唇膏
bb2
|
搽BB cream當埋防曬
Whitechocolate
|
forgive?forget? 發表於 18-10-19 19:56
我係
ftm 習慣化淡妝去街
回家即落妝

咁你如果之後又要再落街,係咪重新再化?定素顏算?