中華航空去台北機ok嗎?

|

想請教近期曾坐華航的JM, 餐及服務可以嗎?坐位有獨立電視嗎?
pat614
|
程 發表於 18-10-19 20:02
想請教近期曾坐華航的JM, 餐及服務可以嗎?坐位有獨立電視嗎?

有餐,服務好,有獨立電視,我覺得ok
Honmani
|
想請教近期曾坐華航的 JM, 餐及服務可以嗎?坐位有獨立電視嗎?
間中會用細機 Boeing 737, 座位 3+3, 係冇電視.

服務 ? 點可以同差幾級, 黑口黑面的 xx 航空比較呀.
個零鐘頭, 使乜咁計較, 時間、價錢 OK 就是了.
koey_0611
|
上星期五第一次搭完
返同去都delay
但飛機餐算係幾好食
Amandacheng630
|
我去台灣必選中華
wcpcelia    發表於 18-10-20 16:04
LCHF
|

其實個零鐘凳都未坐暖就到, 有電視一套戲都睇唔晒仲未計揀來揀去, 呢頭派餐食完就要收野就到, 都冇乜時間服務你, 況且落機都會食食食, 唔知你要求點為之可以?

有要求商務艙會較好
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27747044&extra=page%3D3

Honmani
|
Amandacheng630 發表於 18-10-19 23:38
我去台灣必選中華
11月 ~ 出年 3月, 長榮每日有 2~3 班機用全新 Boeing 787 執飛, 可以諗諗, 但會比中華貴些少.
|
感謝各位的回覆
ms_bob
|
暑假搭過, 一程係細機冇電視
食物正常, 兒童餐好過大人餐
冇 delay
nerolibaby
|

OK 兒童餐好過大人餐
wuwucancan
|
6月去台北坐中華都5錯吖,短途算係咁$1200+來回合筆直
GS1968
|

ok。就算跟團,唔係長榮就係中華
wmkcnw
|
nerolibaby 發表於 18-10-20 08:00
OK 兒童餐好過大人餐
所以黎緊搭華航, 全揀兒童餐, 唔知會否比空姐歧視。
nerolibaby
|
wmkcnw 發表於 18-10-20 16:11

可以一試,我就係中左伏個大人餐真係麻麻地
novoma
|
wmkcnw 發表於 18-10-20 16:11
派餐係空姐流水作業的例行工作, 派完就走, 根本望都唔會望多你一眼, 尤其是 台灣 ~ 香港 咁短航程, 滾水淥腳, 咁得閒歧視你 ?
wmkcnw
|
novoma 發表於 18-10-20 16:29
派餐係空姐流水作業的例行工作, 派完就走, 根本望都唔會望多你一眼, 尤其是 台灣 ~ 香港 咁短航程, 滾水淥 ...
一上機, 空姐會走埋位確認兒童餐。之後係在派正餐前先派餐。
所以會特別留意。
都係講笑啫。 中華個兒童餐, 真係好食過大人餐好多。