想買床,宜家傢俬好唔好?有冇推介?

szeline
|
有冇推介又平又抵用 ,
啱啱租咗屋要搬 ,
如果第時唔租,張床又唔要,
唔想花咁多錢去買張床,
真係好頭痛!
baby_yee
|
宜家都ok, 只係如果買床架就要佢度買埋床褥
szeline
|
baby_yee 發表於 18-10-19 21:19

明白
blackberry
|
床架,床墊,床褥都要甲2佢,計計埋埋 去軒琴抵好多
Poyau
|
實木床可以
musiccisum
|
baby_yee 發表於 18-10-19 21:19

點解呀?
tester5
|
szeline 發表於 18-10-19 21:04
有冇推介又平又抵用 ,
啱啱租咗屋要搬 ,

唔好,唔好,唔好,極之唔耐用,二至三年貨仔。千萬唔好買。
買實惠、紅蘋果傢私,仲耐用。
Yuki_Yeung
|

好,我買過2次床架,1張用左4年搬時想換款送左比業主,另一張雙人床,同一張子母用左8年,仲係好新淨(期間仲搬過1次屋)
dder
|
舊床如何處置?搵人掉嗎?
靚豬豬
|
szeline 發表於 18-10-19 21:04
有冇推介又平又抵用 ,
啱啱租咗屋要搬 ,

我啱啱在實惠買左一張4呎半床(29xx) 同金雅蘭4呎半床褥(46xx), 即時join member 有9折
baby_yee
|
musiccisum 發表於 18-10-20 11:05
點解呀?

因為佢地d床架唔係4呎/4呎半咁計架
devilray666
|
我係宜家買床架,用左有8至9年,我仲要係買平果種床架,我冇係宜家買床辱,第二個牌子都fit 到床架
bubu2910
|
最平去HKTV mall買海馬床架

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Robinrobinrobin
|
baby_yee 發表於 18-10-20 13:01
因為佢地d床架唔係4呎/4呎半咁計架

我無ikea買床架
係出面買床褥
無問題wor
度左尺寸先
我用左4年
So far ok
baby201077
|
請問舊傢俬點棄置? 係咪要比錢?
秋天與楓葉
|

你呢個情況用ikea絕對無問題
我張ikea床搬過一次屋都仲好穩陣
不過搬屋時落雨整濕咗床架尾,d油漆面甩甩地同黃黃地
如果床下面有櫃桶唔好放太重嘅嘢
用咗三年so far ok

ikea床樣靚d但唔夠come,但你短住用絕對無問題

zukiyahoo
|
上星期見到實惠有4尺油壓床做特價都係2000元,其他仲有2,3張普通3櫃床都係2千幾定2000左右,如要求唔高可去睇睇
shareholder
|
實惠其實幾好用
都敏俊C
|
普通人用都 ok. 我 c6 係大肥佬,最近爬上個仔張 ikea 碌架床踩斷咗條木
vunona
|
實惠相對比較耐用, 款式係另一件事