自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,沒有多筆數出入,只是出糧交下卡數
琴日禁唔到錢,打去熱線問户口被凍結,出信俾我取消,冇解釋。叫我拎哂的錢走,原全r哂頭,發生乜事都唔知

別墅

2024勳章

我朋友都係!獅子銀行。

伯爵府

棉花sugar 發表於 18-10-19 22:05
琴日禁唔到錢,打去熱線問户口被凍結,出信俾我取消,冇解釋。叫 ...

邊間

瑪瑙宮

琴日禁唔到錢,打去熱線問户口被凍結,出信俾我取消,冇解釋。叫 ...

如果你既收入,少過你平時交既卡數,咁銀行會懷疑你收入與支出不相稱,會懷疑你邊有咁多錢消費,要你除消銀行戶口,通常呢3間會咁做,獅子銀行,渣x銀行,恒x銀行 ,但如果你仲要靠個銀行戶口出糧,正常唔應該會除消。
終之,而家呢3間銀行,除消客戶account 唔需要向客戶解釋理由咁。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

我朋友仲慘,戶口用作供樓用,突然凍結戶口,攪到要揾第二間銀行做

wcpcelia    發表於 18-10-20 16:46

子爵府

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

銀行懷疑私人戶口作商業用途有可能關戶

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

moonlight9198 發表於 18-10-19 22:49
如果你既收入,少過你平時交既卡數,咁銀行會懷疑你收入與支出不相稱,會懷疑你邊有咁多錢消費,要你除消 ...

我個個月都係用PPS 係獅子銀行找卡數架喎

我ftm無收入,都係係老公戶口轉過去再找咋

禁止訪問

回覆樓主

瑪瑙宮

c.vieri 發表於 18-10-20 00:20

你有冇做代購,有人會入錢比你?
如果只係你老公入錢比你,你地同一個地址,因銀行佢check ,正常冇問題架,
所以如果你乜都唔係既,咁就你問清楚銀行。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

我就係甘, 老公轉錢俾我only,被cut

大宅

moonlight9198 發表於 18-10-20 07:54
如果只係你老公入錢比你,你地同一個地址,因銀行佢check ,正常冇問題架 ...

銀行話冇原因冇解釋

大宅

fivebeanrice 發表於 18-10-19 22:48
邊間

獅子銀行

侯爵府

棉花sugar 發表於 18-10-20 09:30
我就係甘, 老公轉錢俾我only,被cut

你是ftm由老公轉錢給你?
你前言不對後語, 自相矛盾, 被銀行取消戶口 只好怪自己

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我銀行户口,無進也無出,ftm無收入,銀行係間中提示我要使用下個户口。信用卡,有時候係老公過數去比,或者我用入錢機比

子爵府

moonlight9198 發表於 18-10-20 07:54
如果只係你老公入錢比你,你地同一個地址,因銀行佢check ,正常冇問題架 ...

最近好多銀行都有 "轉數快", 廣告都有食完餐飯就每個朋友轉返d飯錢落去你戶口, 咁係會有好多條轉錢數, 銀行會唔會當你係代購而取消你戶口 ?

男爵府

棉花sugar 發表於 18-10-20 09:30
銀行話冇原因冇解釋

銀行吾解釋,你吾追問,就咁取消算數?

禁止訪問

瑪瑙宮

你開頭話個account 你用黎出糧同交卡數,
而家又話係ftm。
咁即係點呢?

瑪瑙宮

lanczak 發表於 18-10-20 10:02
最近好多銀行都有 "轉數快", 廣告都有食完餐飯就每個朋友轉返d飯錢落去你戶口, 咁係會有好多條轉錢數, ...

應該唔關事,正常銀行應該覺得佢太多不同人成日會入錢呢個account,銀行懷疑佢可能做代購,但冇商業登記戶口,用私人戶口,就會有權叫開戶者除消account 。

首頁

尾頁

跳至