(求教)有冇人嘴唇成日乾燥爆擦、裂損?

46sbio
|
要每日食住vitamin B丸同係咁揸潤唇膏先好少少
仲有咩方法?
water_ma
|
臨訓厚塗凡士林
ninachu
|
46sbio 發表於 18-10-19 22:34
仲有咩方法?

食魚油丸同飲水
|
有,我個女夏天都可以爆册到有血,用過好多潤唇膏、木瓜膏、花士苓都唔得,用咗玫瑰膏好咗。
wcpcelia    發表於 18-10-20 16:38
chloe666
|
仲有咩方法?

我ㄧ年四季都係咁 ,已晚晚搽潤唇膏瞓都好乾
全心全意
|
仲有咩方法?

Me too 用過好多方法都無用
小溱
|
062004 發表於 18-10-19 22:44
有,我個女夏天都可以爆册到有血,用過好多潤唇膏、木瓜膏、花士苓都唔得,用咗玫瑰膏好咗。
...

請問邊款玫瑰膏? 我女情況都係咁 試左好多好多了
|
小溱 發表於 18-10-19 23:25
請問邊款玫瑰膏? 我女情況都係咁 試左好多好多了

系萬寧買

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
charmingsam
|
臨瞓前搽維他命E cream
cy101
|
臨瞓前厚搽潤唇膏/ 樓上教嘅cream!

日常食 vit e/ 魚油丸! 多飲水, 唔好覺口乾先飲!
liy7239
|
有冇一日8杯水?
blackberry
|

肺燥,睇中醫,或試吓煲雪梨蘋果無花果,南北杏,最後加少少玉桂粉
my.Cinderella
|

用Nivea cream 薄薄地搽

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
spikenard
|
如有食零食的習慣,停1排會好d
bybewong
|
仲有咩方法?

脾胃差
jojojojom
|
chloe666 發表於 18-10-19 23:16
我ㄧ年四季都係咁 ,已晚晚搽潤唇膏瞓都好乾

我自己四季都要不停搽,半夜都要搽
chloe666
|
jojojojom 發表於 18-10-20 17:41
我自己四季都要不停搽,半夜都要搽

係呀 ,但仍然係勁乾
jojojojom
|
chloe666 發表於 18-10-20 17:43
係呀 ,但仍然係勁乾

要不停搽
小溱
|
062004 發表於 18-10-20 13:20
系萬寧買

吾該晒呀
fupigpig
|
喺睡房擺放濕機,我係近幾年先用,好明顯對皮膚乾燥有好大影響。
唔好買太細部,一定要夠力嗰種放濕機,先可以將水份分到好細好細、散播喺空氣。
即使早排濕度乾到得三十幾,我只係睡前薄搽一次潤唇膏,全日唔洗再補搽。
部機可較大細,太乾會開最大,濕度七十幾會開最細度數放濕。