有冇人用緊The Ordinary ? 推介下啊

EvaHui520
|
我岩岩買左buffet, B5, Squalane,之前未用過架,都係上網睇分享買,有冇JM用過呢個牌子,可以分享多d嗎?用後感,推薦product etc
march2012
|
EvaHui520 發表於 18-10-19 22:46
我岩岩買左buffet, B5, Squalane,之前未用過架,都係上網睇分享買,有冇JM用過呢個牌子,可以分享多d嗎? ...

唔係話唔出啦咩?
EvaHui520
|
march2012 發表於 18-10-19 22:53
唔係話唔出啦咩?

出番啦,好似settle 左
SJ6
|
我岩岩買左buffet, B5, Squalane,之前未用過架,都係上網睇分享買,有冇JM用過呢個牌子,可以分享多d嗎? ...

我有用佢枝aas. 眼精華,b5, zinc, 粉底。。。
wcpcelia    發表於 18-10-20 17:26
miffyumiffy
|
我都用緊buffet, ok啦,又唔覺特別好
Me1234
|
玫瑰果油
EvaHui520
|
SJ6 發表於 18-10-19 23:45
我有用佢枝aas. 眼精華,b5, zinc, 粉底。。。

粉底ok 嗎?我買左佢支primer, 好似話可以修飾毛孔,霧面唔知係咪真,見咁平就買埋
眼精有咩感覺?主打咩功效架
EvaHui520
|
Me1234 發表於 18-10-20 00:23
玫瑰果油

好唔好月?係咪真係講到可以改善膚質?你用完有咩感覺?
我其實最想買Marula oil好似再勁d但無貨,所以買左呢支
Me1234
|
回覆 EvaHui520 的帖子

之前都有用其他牌子玫瑰果油,其實都差唔多,感覺幾潤,只不過ordinary比較抵用
leegbd
|

用開 buffet, 覺得好好用,朝早起身明顯水潤咗,又平,會繼續用
另有用 lactic acid, 唔覺有效,不會再買
babytomato
|
用緊hyaluronic acid+B5, niacinamide, buffet, alpha arbutin, 其實唔覺皮膚靚咗好多, 不過我自己生活習慣都令到皮膚好差
SJ6
|
EvaHui520 發表於 18-10-20 00:28
粉底ok 嗎?我買左佢支primer, 好似話可以修飾毛孔,霧面唔知係咪真,見咁平就買埋
眼精有咩感覺?主打咩 ...

我覺得好用架,又唔貴,都貼面
枝primer 普通,我好少用

眼精華去眼袋同減少黑眼圈
EvaHui520
|
SJ6 發表於 18-10-20 09:36
我覺得好用架,又唔貴,都貼面
枝primer 普通,我好少用

邊支可減黑眼圈
wcpcelia    發表於 18-10-20 17:26
廷廷媽
|
請問邊度買到?
EvaHui520
|
廷廷媽 發表於 18-10-20 10:45
請問邊度買到?

Beauty bay <<上網,滿$200好似包郵但無tracked, 我加錢轉可以track的,唔怕寄失,好似滿$800包express
chingyan0524
|
leegbd 發表於 18-10-20 06:59
用開 buffet, 覺得好好用,朝早起身明顯水潤咗,又平,會繼續用
...

我都係 買左5%覺得冇咩用
chingyan0524
|
Me1234 發表於 18-10-20 01:00
回覆 EvaHui520 的帖子

之前都有用其他牌子玫瑰果油,其實都差唔多,感覺幾潤,只不過ordinary比較抵用 ...

想問下油係點用? 查完b5再查油嗎?
介唔介意講下係咩膚質?
EvaHui520
|
leegbd 發表於 18-10-20 06:59
...

正!我都買左buffet, 你令我更期待
stkyo
|
AHA去角質好用
SJ6
|
chingyan0524 發表於 18-10-20 10:50
我都係 買左5%覺得冇咩用

我5% & 10% 都有買
皮膚用完平滑左喎