想幫屋企人減肥, 點知比佢話係傳銷

s160656
|
原本我家,有個成員(男仔)係肥胖果隻, 身型同阿BOB 差唔多,

我阿媽成日勸佢減肥, 但佢唔聽, 成日係度打機, 佢又無做野幾個月.仲搵緊工.
唔知點解近期阿媽又再擔心太多, 成日突然發脾氣話佢, 唔好再咁肥啦, 好擔心身體有事...

就係咁, 我呢排我約我個朋友(同樣男仔)出來傾減肥既野..
因為朋友 9月左右 Wts 一幅相比我睇, 佢話呢半年減肥, 減左好多磅..
所以就知佢 搵左D 營養師, 保健公司, 幫佢減肥..

咁有一日, 佢就約我去保健公司聽下Talk, 順便拎埋D資料

點知, 比左D資料我個肥仔睇..
比肥仔話我 , 擺明係傳銷啦, 又係D幾百蚊上堂果D,

要幾千蚊買減肥產品, 保健產品,
又話我被人洗腦..

但係如果減肥, 唔搵下D營養師幫係plan療程, 點減..
而且佢又唔願郁, 做運動..
咁實減唔到肥..

我個朋友佢又約我下次有talk, 叫埋我去..

原本是好心想佢減肥, 但咁樣比佢話..

我朋友果邊應唔應再繼續聽下保健talk..

miniyan
|
如果佢吾care自己肥
你地點迫都無用
一係減佢食飯份量,大家一齊食素
cinda72.
|
其實我覺得呢d營養師減肥都幾晒氣
控制到飲食就唔駛搵佢啦
|
你屋企人(肥仔)講得岩,擺明傳銷唔好咁 蠢再去聽 talk了,咁都好信 ,肥仔醒過你。
AhKaAhKa
|
cinda72. 發表於 18-10-20 01:15
控制到飲食就唔駛搵佢啦

絕對贊同!黃帝唔急,太監急!實減唔到!
wcpcelia    發表於 18-10-20 17:23
TROUBLEFREE
|
係米億加個隻Q10?
littlefunpig
|
Nu skxx?

果個真係傳銷

減肥靠自己,事主自己都無目標無動力減,迫佢見呢d無用,
HoshiSora
|
s160656 發表於 18-10-20 01:11
原本我家,有個成員(男仔)係肥胖果隻, 身型同阿BOB 差唔多,

我阿媽成日勸佢減肥, 但佢唔聽, 成日係度打機, ...

擺明傳銷,掠錢之嘛!唔好去喇
Poyau    發表於 18-10-20 10:14
kc_babe
|
TROUBLEFREE 發表於 18-10-20 01:35
係米億加個隻Q10?

我見fb 呢隻減肥好似好得咁! 係咁post話餐餐大魚大肉,之後飲多兩包Q10就唔肥。
TreeLover
|
控制到飲食就唔駛搵佢啦

肥人好難自律,就係要犯賤比錢人管,比人迫就可能減到

搵過營養師減緊肥既肥人上
triple3
|
呢個post傳銷味都濃
moon.n
|
控制到飲食就唔駛搵佢啦

但佢家人又唔肯運動,如果唔控制飲食可以點減?
cinda72.
|
moon.n 發表於 18-10-20 03:33
但佢家人又唔肯運動,如果唔控制飲食可以點減?

叫佢家人咪煮飯,屋企斷零食,睇下佢郁唔郁囉
bluetulip
|
triple3 發表於 18-10-20 03:01
呢個post傳銷味都濃

spikenard
|
根本係傳銷,別再上去
crystal媽咪
|
s160656 發表於 18-10-20 01:11

我阿媽成日勸佢減肥, 但佢唔聽, 成日係度打機, ...

唔應該再聽。佢自己都唔想減肥,你做咩要逼佢減肥? 仲要佢自己畀一大堆錢去上堂或者買產品
零丁
|
我幾個朋友都搵營養師减肥,係减到,但一停止就返彈,仲肥過以前。最後個個都肥返啦。
wcpcelia    發表於 18-10-20 17:23
健朗媽咪
|
我自己的經歷係,旁人點叫你減肥都無用,自己有決心先會減到
cakii
|
唔想減肥嘅人一定有10萬個藉口
Pulmma
|
健朗媽咪 發表於 18-10-20 07:57
我自己的經歷係,旁人點叫你減肥都無用,自己有決心先會減到

我個營養師唔駛我捱肚餓, 跟完成年, 冇反彈