自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

aromama 發表於 18-10-21 17:38
我有即時喺counter 攞左封信去claim旅保。

唔見行李試得多,爛喼我都係第一次

咁我一定拎咗果$400先,再claim保險。

「唔見行李試得多」,吓!唔係咁黑仔 我第一次咋

子爵府

canies 發表於 18-10-20 10:42
已經claim過三次
即係佢哋真係成日都掟爛曬啲喼㗎?

外判公司問題,
國泰,中華,長榮都試過爛
其實香港快運個3次都唔叫爆/爛嘅...
1次鎖掉左...如果接受冇鎖,個喼可以用
2次係應該比野鈎到/界到,喼唔同位置表面爛左...但又未爆開咁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

aromama 發表於 18-10-20 02:28
今晚乘搭HK快x返港,攞喼時真係嚇一跳,個喼爛左兩個角,手拉位同喼身分離,見到真係想喊,唔明點解可以爛 ...

自去完新喼爆一次後,會用野包住佢就冇發生過

伯爵府

回覆樓主:

可以claim返航空公司嗎?

公爵府

yucl_hk 發表於 18-10-20 14:26
妳掛左個fragile 牌,

d人一定好好招呼妳個喼

我仲覺得靚喼會容易比人粗暴對待

易碎品唔駛講。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩~爛成咁

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

SandyKL 發表於 18-10-21 18:49
咁我一定拎咗果$400先,再claim保險。

「唔見行李試得多」,吓!唔係咁黑仔 我第一次咋 :ham ...

我都想拎佢$400,不過,佢話唔會岀信比我claim 保險,旅保嗰邊要封信證明,但個喼爛成咁,好難同旅保邊話返屋企先發現爛左。

我試過4次唔見行李,有一次比人攞錯左,自此,我會買啲比較易認嘅喼,有2次寄遲一班機,有一次就明明飛歐洲,個喼就去左美洲。

公爵府

lam133 發表於 18-10-21 20:42
自去完新喼爆一次後,會用野包住佢就冇發生過

你用什麼包?

公爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-10-21 21:06
嘩~爛成咁

DoReMi媽媽    發表於 18-10-22 00:04

子爵府

aromama 發表於 18-10-20 02:28
今晚乘搭HK快x返港,攞喼時真係嚇一跳,個喼爛左兩個角,手拉位同喼身分離,見到真係想喊,唔明點解可以爛 ...

我個bb車check in at the gate,跟著到港後係gate到拎番架車,你諗下幾短路程? 都可以掉爛個handle 真係好pk越輕嘅野越掉得爛

子爵府

想問問,有個gip返到屋企先知有個輪被整爛左,仲可以搵返航空公司claim 嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至