時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

黃之鋒(河童)來說,目前最重要的是競選「座代表」。有海怡居民投訴,指家住海怡二期某座的河童,幾乎每天早晚都會在大廈內外派單張,利用其父親的名義競選所居大廈的「座代表」。他經常死纏爛打向居民手中塞單張,不少居民已多次報警投訴其滋擾。
河童參選座代表的目的是未來藉此競逐海怡的業委會主席,並透過業委會控制社區,企圖增加他明年參選區議會的勝算。黃家父子一直很少理會大廈及區內事務,這次匆忙印製宣傳單張,並由河童在大廈外派發,離譜到多次追入大廈拉票,並盡量拖慢升降機關門,不少居民怒斥「佢咁鍾意搞政治就去外邊搞啦,咪將大廈都政治化。」

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

回覆樓主:

為呃政治飯食,有咩做唔出,最緊要面皮夠厚,夠無恥。

珍珠宮

calvin1230hk 發表於 18-10-20 08:55
為呃政治飯食,有咩做唔出,最緊要面皮夠厚,夠無恥。

呢行真係咁好搵咩?咁多後生一代賴死唔走嘅?

侯爵府

redhot 發表於 18-10-21 22:52
呢行真係咁好搵咩?咁多後生一代賴死唔走嘅?

做區議會議員都月薪幾萬,立法會有成十幾萬添,夠無恥嘅淨係嘈就得,咩都唔洗做,咁嘅筍工去邊樹搵丫。

伯爵府

calvin1230hk 發表於 18-10-21 23:42
做區議會議員都月薪幾萬,立法會有成十幾萬添,夠無恥嘅淨係嘈就得,咩都唔洗做,咁嘅筍工去邊樹搵丫。
...

全中,唔使讀書,牛鬼蛇神都可以

侯爵府

c6william 發表於 18-10-22 06:07
全中,唔使讀書,牛鬼蛇神都可以:hehe ...

首頁

尾頁

跳至