個嘴成日都好白好青,好肉酸

vanalie
|
唔知點解個嘴成日啲顏色都偏白,但我又唔係病,只係青青白白咁...試過有次食完lunch抹嘴,我啲同事都話點解唇色咁白,搞到我好尷尬
除左搽唇膏之外,仲有咩方法可以令唇色無咁青?
lalalumlum
|
有冇揸有色唇膏?
wonderyi
|
我咀唇都係,有D灰白,條邊仲黑黑地,考慮緊紋唇,問左一位紋繡老師話依家D技術唔會痛,而且可以做到好自然的淡紅色,令人有番唇色,我好想試呀,4千幾蚊。有興趣可以一齊做,好似話有二人同行優惠。
文星
|
vanalie 發表於 18-10-20 09:53
唔知點解個嘴成日啲顏色都偏白,但我又唔係病,只係青青白白咁...試過有次食完lunch抹嘴,我啲同事都話點解 ...

你本身血氣不足先會咁架
crystalmakk
|
我都係所以唇膏不離身
kellyffung
|
回覆 vanalie 的帖子

唇色好似同心臟供血有關架,你會唔會有貧血之類?
霍太
|
wonderyi 發表於 18-10-20 10:43
我咀唇都係,有D灰白,條邊仲黑黑地,考慮緊紋唇,問左一位紋繡老師話依家D技術唔會痛,而且可以做到好自然 ...

接受吾到孖潤腸4,5日囉
心日天
|
vanalie 發表於 18-10-20 09:53
唔知點解個嘴成日啲顏色都偏白,但我又唔係病,只係青青白白咁...試過有次食完lunch抹嘴,我啲同事都話點解 ...

貧血
vvalda047
|
搽有色唇膏 做運動補血氣
Alicetang1993
|
我個咀都係勁蒼白, 一唔搽唇膏, 同事就會問我係咪唔舒服
我係美國網訂左一隻LIP INK, 成日都唔甩色.
不過用落覺得好似搽火酒咁.
但就好work 既. 如果有興趣可以介紹比你
vanalie
|
kellyffung 發表於 18-10-22 11:36
回覆 vanalie 的帖子

唇色好似同心臟供血有關架,你會唔會有貧血之類?
咁又無喎,就係個嘴好白咁先煩
HKYanyan
|
中醫角度唇色同心臟供血係有關係...如果血氣行得順應該可以改善到問題,你飲下翠翠講個隻滴雞精補下元氣,對行血活血都有幫助
rabbit3
|
我都係貧血,所以長期面青口唇白,有色潤唇膏不離身
vanalie
|
HKYanyan 發表於 18-10-22 17:05
中醫角度唇色同心臟供血係有關係...如果血氣行得順應該可以改善到問題,你飲下翠翠講個隻滴雞精補下元氣, ...
但要飲幾耐先有用?
無糖茶妹
|
crystalmakk 發表於 18-10-20 12:09
我都係所以唇膏不離身

我都係,每個手袋都會有支,opera係常用客