懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Cynn_ 發表於 18-10-20 12:50
回覆 KwongYuki 的帖子

但醫生唔了解實際面對情況,好多生活上佢發脾氣,發炆爭,醫生唔知佢見到醫生果時 ...

有無試過在醫生面前,講些你老公會發病嘅野,或者你講到喊哂口,睇佢有無反應,再畀醫生評估。
我同意上面有樓主講,就算無bb你都要為自己將來打算下。我個人認為婚姻係一生一世,無論乜環境,人會變,好與壞,同甘共苦。但有bb, 就為bb著想,真係頭㾗。你倆直接見醫生,可以將你的苦惱直接講哂出來,當面講,睇你老公反應,順便畀醫生評估。

別墅

Cynn_ 發表於 18-10-20 14:18
回覆 jesuis 的帖子

無試過係醫生面前講,因為每之佢睇醫生 我都返緊工如果唔要個bb,我同婚姻都無架喇⋯ ...

你都好被動啫,佢睇心理醫生你又不在場,佢食乜葯你又唔知,浪費時間喎。不如試安排一齊睇醫生,攤開講,平心靜氣。要行動呀

別墅

Cynn_ 發表於 18-10-20 14:46
回覆 jesuis 的帖子

佢5肯講食咩藥都無辦法,講多2句又話唔好煩佢,佢唔答你都吹佢唔漲,本身星期四想陪佢 ...

我明白你委屈,但你都要堅強些,理直氣壯些同佢講。或者返娘家幾日畀佢同你自己冷靜下。我們JM只幫你分析,你選擇落咗佢,你可能會無埋婚姻,也可以是畀自己重生的機會;生咗,你老公可能變好啲,也可能更差。最終決定係你自己,無論你最終選擇如何,無話錯與對,有時都係摶一鋪,不過你真係要兩手準備,生咗又點準備,落咗又預咗有乜打算。諗清楚,有準備,有後計,就去馬。

首頁

尾頁

跳至