懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Cynn_ 發表於 18-10-20 14:49
回覆 RubyYu07 的帖子

之前一直諗著係沖喜,係好事,但佢郁d發脾氣,唔理你,大聲喝你,我本來都係積極面 ...

即係你自己都有諗住放棄呢段婚姻既念頭?咁就真係要好好諗下了。同你娘家商量一下

複式洋房

回覆 Cindy曾 的帖子

我唔想bb單親家庭,我都無呢個勇氣😢有小朋友都希望佢係健康快樂家庭成長
有無人可以話我知 唔要個bb可以點做?🙏🏻

複式洋房

有同阿媽商量過,媽媽話個bb決定我的婚姻。唔要婚姻都無了
跟著我有輕輕同佢傾過,意思宜家有bb唔合適佢好激動就話:你都係逼我講唔要個Bb,唔要我地都唔會一齊了⋯⋯

別墅

Cynn_ 發表於 18-10-20 14:46
回覆 jesuis 的帖子

佢5肯講食咩藥都無辦法,講多2句又話唔好煩佢,佢唔答你都吹佢唔漲,本身星期四想陪佢 ...

我明白你委屈,但你都要堅強些,理直氣壯些同佢講。或者返娘家幾日畀佢同你自己冷靜下。我們JM只幫你分析,你選擇落咗佢,你可能會無埋婚姻,也可以是畀自己重生的機會;生咗,你老公可能變好啲,也可能更差。最終決定係你自己,無論你最終選擇如何,無話錯與對,有時都係摶一鋪,不過你真係要兩手準備,生咗又點準備,落咗又預咗有乜打算。諗清楚,有準備,有後計,就去馬。

珍珠宮

Cynn_ 發表於 18-10-20 15:17

有同阿媽商量過,媽媽話個bb決定我的婚姻。唔要婚姻都無了

聽你老公咁講,似乎唔捨得個bb,同埋你…

複式洋房

回覆 jesuis 的帖子

係啊,你講得好岩⋯真係博,我一知道有左都係心架博一博的人生但我真係頂唔順,好難忍受,好多時都唔開心,又唔敢講,驚觸踫到佢的病。
但我經過咁多次,我對佢無信心,仲要有Bb...真係唔和點handle...我唔知最遲幾時要5要Bb
又怕拖耐唔好,我都好唔想行呢步,但係生活真係好難過,成日都覺得過唔到去,每一日都受氣...
媽媽都好怕我會後悔,我都好迷茫。老公唔企我角度諗,郁d發脾氣,真係唔敢前行,成日自己谷著谷著⋯
所以先想到放棄😭😭

複式洋房

佢一定係唔捨得的,但佢成日發脾氣,佢唔知對方感受,佢都唔明白我有幾辛苦,生左要面對既事跟本handle唔到,因為生果個係我,佢一句話:咁我宜家有病丫麻,我就乜都要承受哂⋯

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

決定唔要既話,你就問醫生流產步驟喇

珍珠宮

Cynn_ 發表於 18-10-20 15:44

佢一定係唔捨得的,但佢成日發脾氣,佢唔知對方感受,佢都唔明白我有幾辛苦,生左要 ...

如果你唔要個bb,可能會加劇佢既情緒病。唉,矛盾

複式洋房

係啊⋯佢地屋企人成村人都會懶我但無辦法,承受果個係我麻⋯都面對唔到,佢自己情緒管理唔到,生出後真係唔知點算

珍珠宮

Cynn_ 發表於 18-10-20 16:07

係啊⋯佢地屋企人成村人都會懶我但無辦法,承受果個係我麻⋯都面對唔到,佢自己情緒 ...

無論你做乜決定都好,做左決定就唔好後悔,加油

複式洋房

多謝你!

大宅

回覆樓主

家計會 只做10w內
仁安 可以大啲週數 見兩個醫生簽名先做得

做流產要考慮當下情況,仲有未來。可能會影響你心理、將來懷孕既情況。

大宅

Poo得好勳章

無論要唔要都會好痛苦⋯

子爵府

你老公平時喺街見到小朋友或愛小朋友接觸情緒會變好嗎? 捉佢陪你產檢,照超聲波睇下bb,睇下佢反應。 如果佢唔係咁接受小朋友,會嫌煩,你要做好準備好好保護自己小朋友。

複式洋房

回覆 fantasytong 的帖子

多謝你的資訊!好有用!many thanks

複式洋房

回覆 melomelomelody 的帖子

佢中意小朋友既,我姑仔既佢錫到不得了,但係自己養果時一定會成日喊,就好唔同了⋯

別墅

其實有小朋友心理健康都好重要,媽媽的心理壓力對bb好大影響。
除左bb你都要諗清楚同老公嘅關係,我也是過來人,我前夫令我患上抑鬱症,佢長期打罵我小朋友真係好難忍受....
最後我帶住個女離開呢個男人,其實心裡面覺得對我個女唔住。
你有得選擇時要諗得好清楚,不要令自己後悔

大宅

情緒病患者真係需要理解包容耐心,同佢哋相處係持久戰,唔知佢幾時好或壞,你一個人或可以頂一排,但有咗小朋友之後分身乏術,自顧不暇,照顧小朋友同經濟方面好容易起爭執,到時你同小朋友都好辛苦,要諗清楚呀!

我曾經都對住一個情緒病患者好多年,最後搞到我情緒都出咗問題,卒之分開,用咗好多年先正常返。

如果要小朋友的話就要有足夠強度的心去應付以後的一切,點决定都好,真心祝福你

複式洋房

回覆 yimanyip 的帖子

所以我唔想有左小朋友後 問題解決唔到害左小朋友⋯好擔心😭

首頁

尾頁

跳至