懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 兔8兔 的帖子

我老公既問題係佢唔會覺得自己錯,同佢溝通唔到,講極都解決唔到,所以先想行呢步,唔想害左小朋友

別墅

Cynn_ 發表於 18-10-21 00:25
回覆 yimanyip 的帖子

所以我唔想有左小朋友後 問題解決唔到害左小朋友⋯好擔心😭 ...

所以你要考慮你地婚姻問題先,我當然明白你嘅感受,有左小朋友有邊個父母唔想唔要呢。
你要放鬆心情去面對啊

男爵府

首先嘗試分開兩個問題黎睇⋯
第一,究竟你仲想留響呢段婚姻嗎?呢個先係核心,如果你都唔想行落去或者身心頂唔到,咁有同無小朋友都應該分開。
第二,你有冇能力或者願唔願意一個照顧小朋友?以你丈夫的情況,佢自己都未攪掂,好難想像佢會幫忙。外家可以幫手嗎?經濟方面,平有平養。單親唔一定唔幸福,俾小朋友穩定的家庭生活對佢成長更重要。

禁止訪問

大宅

Cynn_ 發表於 18-10-20 12:22
回覆 Cindy曾 的帖子

你講得岩,但怕改變唔到,應付唔黎⋯到時生左先離婚好擔心,佢每個情緒起起落落好大 ...

其實咁,點解當初唔避孕?始終係一個生命,有D人恨都恨唔到!!

複式洋房

回覆 mwsiipb2 的帖子

一直有睇醫生⋯好左少少,但都唔覺有好轉情形會好樂觀,佢唔覺得自己有問題咁係好大問題⋯⋯

複式洋房

回覆 yingying1128 的帖子

都係無避2次,果時諗著自己唔細,出年豬寶寶(果時佢未爆發)

複式洋房

回覆 SVbaby 的帖子

一)要同佢繼續行就咩都就哂佢聽哂佢話,咁我既人生要行屍走肉,其實一點都唔開心二)我唔會自己一個湊大,我唔想小朋友單親家庭成長

禁止訪問

大宅

睇咗咁耐,請恕我直言,樓主講咁耐都只係想唔要個bb,並唔係你所講嘅人生交义點,因為你心中一早已有了答案,只係你自己唔承認!講咁耐,將所有責任全部推晒俾你先生,你自己好似是受害者,完全是沒有錯!有冇諗過其實最錯是自己呢?你只是有了9week,先生睇心理醫生都唔止9week啦!你要唔要個小朋友是你個人決定,但我會勸你以後未諗清楚要小朋友就請避孕,唔好有乜事自己承受唔到就攞個小生命去祭旗,有冇諗過好無陰公㗎!一條命嚟㗎!幾多人都生都冇得生!記住,墮胎唔係唯一方法,可能係你認為最簡單直接嘅方法啫!

男爵府

Cynn_ 發表於 18-10-21 10:34
回覆 SVbaby 的帖子

一)要同佢繼續行就咩都就哂佢聽哂佢話,咁我既人生要行屍走肉,其實一點都唔開心二) ...

咁其實你心中已經有了答案吧。

複式洋房

佢睇私家啊

禁止訪問

複式洋房

回覆 Kat00Kat 的帖子

正式黎講,佢9月初先開始睇醫生你可能覺得我咩都賴先生
但佢的言行,同埋反應、回應、態度令我認為無希望
我都抱著積極正面的心,佢都喜歡Bb,所以無避2次中左,我承認我忽略左!對唔住小生命
行呢一步我都一定係唔想,傷身傷心,但每次同佢傾都唔覺得自己有問題,我只需要佢明白自己唔可以係街喝我,唔可以成日叫我收聲、唔好成日話我煩,佢都做唔到,一句埋黎,我味講左Sorry lo,件事完左,下次繼續。even黎到娘家話我走,但都同我阿媽嘈交。
Anyway只能話有苦自己知

複式洋房

暫時診斷佢有焦慮症加密室恐懼症,我自己覺得成效唔快,不過可能我唔識吧,醫生都有講要長期醫治

複式洋房

回覆 fantasytong 的帖子

想問下,我呢個情況bb無問題的話,仁安都可以做嗎?係未要夫妻相方同意?佢情緒好失控,都好怕影響到⋯唉

男爵府

Cynn_ 發表於 18-10-20 10:34
第9週了,爸爸有情緒病,婚姻出現問題,唔適合有BB,唔想要個Bb...可以點做?
我都唔想行到呢步,但爸爸情緒 ...

帶爸爸去睇心理醫生評估一下再做確定。或者唔比寶寶留在爸爸身邊養

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至