綠d唔深bb健唔健康?

babykimmykimmy
|
有無jm初頭到左dd或者dd之後幾日綠d都唔係好深色?你地懷孕期bb健唔健康?有無流啡?
fa9bb
|
綠d係冇咁敏感
佢深唔深同bb健唔健康冇直接關係
唔洗咁擔心
呢張係我dd+7嘅綠d都唔係深色
雖然宜家得10週
不過早幾日產檢醫生都話穩定
放鬆心情休息多啲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babykimmykimmy
|
fa9bb 發表於 18-10-20 12:42
綠d係冇咁敏感
佢深唔深同bb健唔健康冇直接關係
唔洗咁擔心

多謝你覆我。我見呢度好多jm可以深到好似紅d條線咁,所有有d擔心。
RubyYu07
|
深唔深色,唔代表bb是否健康,無關係架!關鍵你有無抽血驗HCG,如果指數隔日翻倍就無問題。
kayi1030
|
babykimmykimmy 發表於 18-10-20 10:58
有無jm初頭到左dd或者dd之後幾日綠d都唔係好深色?你地懷孕期bb健唔健康?有無流啡?
...

我驗左幾日都發覺綠d冇明顯加深,綠d而家先50-60%深色,去診所驗孕又好似太早,驚醫生出唔到證明,今朝係診所門口15/16入唔入去好,係街打電話比老公講到眼濕濕,好驚好擔心
fa9bb
|
kayi1030 發表於 18-10-20 15:32
我驗左幾日都發覺綠d冇明顯加深,綠d而家先50-60%深色,去診所驗孕又好似太早,驚醫生出唔到證明,今朝係 ...

我上面張相dd+7都唔深色
但見過左1星期都未尼m就覺得係時候驗棒棒
棒棒係深色淺
你如果dd過左一星期可以用棒棒驗下先
深色可以搵醫生驗喇
kayi1030
|
fa9bb 發表於 18-10-20 15:38
我上面張相dd+7都唔深色
但見過左1星期都未尼m就覺得係時候驗棒棒
棒棒係深色淺

其實3日前已經用棒棒驗過,但聽其他jm講bingo左之後都要用綠d keep住check,等條線夠深色先去診所出證明,但check左幾日都差唔多色, 所以有d擔心

fa9bb
|
棒棒有色都可以去搵醫生驗喇
如果綠d可以睇到bb健唔健康
咁都唔會有咁多種產檢
不用擔心放鬆心情
拎完醫生紙再搵婦產科醫生做檢查最安心
祝好孕

ipcs
|
babykimmykimmy 發表於 18-10-20 10:58
...

我係舊年9月2日dd,去到dd+2先有粉紅色線,懷孕初期有流了紅色分泌約3次,有次因為食了白菜,有次飲左紅棗煲的糖水,我都驚陀唔穩,因為第一胎時只是吃了3個奇異果才流過一次啡,兩胎嘅綠D都差不多,都係唔深。

cavy0511
|
...

dd附近個幾日加深係好唔明顯架, 我14號dd, 個2, 3日都差唔多色咁
綠d本身加深比其他牌子難睇得出

19號係dd+5就已經變到好深喇

fighting13
|
...

其實用6d check 加深,係想睇下hcg有冇翻倍上升,有上升啫係有加深就代表胎兒正常成長緊,一般升得慢會有可能係化學,宮外,空心胎
不過用6d驗尿最好要固定時間,同埋驗前唔好飲太多水,因為尿液濃淡度一定會影響深淺,如果用晨尿最後用尾段尿驗,頭段尿液都會驗得較淺(我個人經驗)
cookingbaby
|
淺色同BB健唔健康無關係嘅,早期都係會淺色。