自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-22 00:56
工人版, 特別D唔掂的印僱, 成日見鬼。 我以前件6日仙, 話我屋企有鬼。
鬼我信, 但佢條盲毛話我度有鬼 ...

原來係咁。

不過想問下你屋企有冇安放祖先位、地主位、門口土地?

別墅

Yukyuk 發表於 18-10-22 06:36
原來係咁。

侯爵府

醒目開學勳章

queenqueen21 發表於 18-10-22 07:58

好大可能是祖先靈(又名家神)。
配合domestic helper 陰陽眼(又名鬼眼)

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

侯爵府

醒目開學勳章

毛小孩 發表於 18-10-22 08:04

其實你屋企有安祖先,毛小孩都睇到㗎!

P.S. 可以去youtube睇下 「妙不可言. 特別版.大師姐跟事主寵物溝通」好有趣的白色松鼠狗!
#你留意下8:13 呢隻狗係會示範行禮(鞠躬)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Yukyuk 發表於 18-10-22 06:36
原來係咁。

有觀音, 地主, 灶君, 門口土地, 我婆婆信觀音, 我都係。
婆婆生前feel到 where the other area friends. 但sure her house no friends. 觀音菩薩主埸。

侯爵府

醒目開學勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-22 12:13
有觀音, 地主, 灶君, 門口土地, 我婆婆信觀音, 我都係。
婆婆生前feel到 where the other area friend ...

你屋企有冇供奉祖先?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Yukyuk 發表於 18-10-22 08:00

好大可能是祖先靈(又名家神)。

呢樣野我知, 但係個D盲毛工人, 而且回教無鬼的理論。 好人去Mohammed度, 壞人落地獄。

件盲毛車天車地。 我請著佢慘過撞鬼。
唔沖涼洗頭, 唔換底衫褲, 踎係厨房一隻手攞公仔麵食, 另一隻手抓私人地帶妹妹痕。
佢來乜衫都無, 我比佢2條舊褲,佢6日抓爛晒D褲浪。
半夜三更發開口夢慘叫好似比人追殺。

我6日掃把咗。 鞋, 呢件野, 鬼揾替身都嫌佢個殼有問題唔要。

象牙宮

Yukyuk 發表於 18-10-22 12:18
你屋企有冇供奉祖先?
以前有我亞公, 但1995婆婆去咗, 因生前買落東蓮覺院, 婆婆同亞公一齊搬去東蓮覺院。

象牙宮

LittleRoxie 發表於 18-10-22 08:04
同她講,係呀
我屋企有d祖先睇住
如果d工人做得唔好,心術不正就會現身

嬲起上來, 諗唔到咁多野。 我成日聽friend 話佢地D工人見乜見物。 呢, 到我。 嬲到出煙。
我問佢呀, 你回教架? 答係呀。 我話回教無鬼架, 你唔知架咩? 你出廳對住觀音訓啦。 答唔使啦, 我訓啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我試過好多年前
半夜係床上有種力,好似想推我落床
有幾次,係床上面用腳好大力踢牆,幾次都半夢半醒,知道自己做緊乜,但控制唔到自己
好驚同c6講,c6係公司攞左幾個水晶十字架,放床頭,跟著一直都冇事

覺得好奇怪,我係無神論,又係第一手業主,點解會發生呢d 事

侯爵府

醒目開學勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-22 12:26
以前有我亞公, 但1995婆婆去咗, 因生前買落東蓮覺院, 婆婆同亞公一齊搬去東蓮覺院。
...

東蓮覺苑,非常好!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

重陽節九月...正常...

象牙宮

Yukyuk 發表於 18-10-22 08:31

其實你屋企有安祖先,毛小孩都睇到㗎!
廿幾年前, 我樓上隻大黑狗我老友Dolly, 佢落來我度, 鞠個躬比門口土地至入來, 行過地主公, 又鞠個躬至行過。 唔係我教佢架, 佢屋企亦拜神。見慣, 非常聰明。

侯爵府

醒目開學勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-22 12:52
廿幾年前, 我樓上隻大黑狗我老友Dolly, 佢落來我度, 鞠個躬比門口土地至入來, 行過地主公, 又鞠個躬至 ...

佢哋已經見慣門囗土地及地主公,冇得唔鞠躬(emoji)。

象牙宮

Yukyuk 發表於 18-10-22 12:57
佢哋已經見慣門囗土地及地土公,冇得唔鞠躬(emoji)。

佢走失唔見咗, 我真傷心。 清明盂蘭, 附薦, 我都做個位, 同亞公婆婆一齊。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC媽 發表於 18-10-20 14:33
有都唔定, 唔同空間有唔同嘅物種, 二維空間有二維空間嘅物種
三維空間有我哋人類
四維空間或者就係靈魂居 ...

情況似Nicole Kidman嗰套不速之嚇

侯爵府

醒目開學勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-22 13:16
佢走失唔見咗, 我真傷心。 清明盂蘭, 附薦, 我都做個位, 同亞公婆婆一齊。
...

首頁

尾頁

跳至