美容扮靚

跳至

首頁
23456...12

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

Seilunica 發表於 18-10-23 09:22
唔該晒,你以前打1064完全唔得?
D斑完全唔覺有咩唔同, 係整理皮膚嫩左D, 做左3次再照面, 佢話淺層斑有淺左, 不過我唔覺, 深層斑1064好似冇咩效果所以轉打PICO.....

大宅

係邊度打????
有冇話可以KEEP到幾耐????

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

mandylklai 發表於 18-10-23 10:22
係邊度打????
有冇話可以KEEP到幾耐????
KEEP呢樣野係睇自己, 而家去緊斑就1個月打1次直至消滅左佢地, 之後都要保養, 好似半年再打一次, 因為黑色素會不停沉澱, 當然日常唔可以唔搽防曬去暴曬啦....

男爵府

廷廷媽 發表於 18-10-23 10:04
果粒係焦未甩, 剛剛打完全面都係焦好樣衰.

請問你要幾多日才甩晒啲焦?

水晶宮

cathyhung620 發表於 18-10-23 10:52
請問你要幾多日才甩晒啲焦?
大約一星期就甩哂, pico d焦好似一層薄衣, 唔同平時損左結焦果種焦, 我洗面full mask時成塊衣甩左出黎....

男爵府

打1064幾次,係白咗,但臉部膚色不均,有些比較白色也有深。美容師話不是反白,是正常,因皮膚色素不均。想問是否正常?定係轉為打pico, 會皮膚均勻啲?

男爵府

廷廷媽 發表於 18-10-23 07:14
做excel v + pico , pico 冇加咩頭果d ,怕爛面

Excel v 你打combo定淨係去紅血管?
不過睇相你嘅皮膚都好好呀!都好緊致

水晶宮

muimuiclor 發表於 18-10-23 11:25
打1064幾次,係白咗,但臉部膚色不均,有些比較白色也有深。美容師話不是反白,是正常,因皮膚色素不均。想 ...
我又冇膚色不均勻情況喎打1064時, 邊度打?

水晶宮

MongLeung 發表於 18-10-23 11:35
Excel v 你打combo定淨係去紅血管?
不過睇相你嘅皮膚都好好呀!都好緊致
...
去紅血管咋, 40+有咁既膚質我都安慰, 肉赤都有價值

子爵府

回覆樓主:

我都喺A妹打咗兩次pico enlighten, 我打咗laser都15年, 嗰陣係彩光年代,我有曬斑,彩光唔得就轉laser,冇哂斑就keep住三、四個月打一次護膚,一直都好好,呢幾年有荷爾蒙斑,一路打都唔得,所以轉咗A妹 。

多謝仙姐分享嗰幅照妖圖,我嘅照妖圖上半面冇乜黑點,只係兩邊面荷爾蒙斑嗰度有啲,但係A妹都係建議我 打pico enlighten 加 Excel V。

我第一次打完pico enlighten後,可能對蝸牛安瓶敏感, 冇去黃不特止,仲起暗粒同粗糙 ,當然第一次對斑亦都唔會期望有咩效果, 第二次後我冇用蝸牛精華,感覺好啲有白到緊緻咗,繼續打睇下效果點。

報告完畢

男爵府

sambebe 發表於 18-10-23 12:17
我都喺A妹打咗兩次pico enlighten, 我打咗laser都15年, 嗰陣係彩光年代,我有曬斑,彩光唔得就轉laser, ...

基本上有荷爾蒙斑,如果唔係budget tight,最好就打埋去紅血管,睇落好似貴咗,但其實做落係會平左,因為斬斷血液嘅供應養分比荷爾蒙斑,其實會更加快有效果,同埋冇咁容易再出返

子爵府

MongLeung 發表於 18-10-23 12:24
基本上有荷爾蒙斑,如果唔係budget tight,最好就打埋去紅血管,睇落好似貴咗,但其實做落係會平左,因為 ...

我會打埋,但都要時間,A妹嗰度我要嘅時間好難book。
Pico 我想一個月打一次,因為book唔倒,要耐咗先打第2次。

水晶宮

MongLeung 發表於 18-10-23 12:24
基本上有荷爾蒙斑,如果唔係budget tight,最好就打埋去紅血管,睇落好似貴咗,但其實做落係會平左,因為 ...
我都係咁諗, 同埋慳返時間都係金錢

禁止訪問

男爵府

廷廷媽 發表於 18-10-23 12:50
我都係咁諗, 同埋慳返時間都係金錢

我係做超頻嗰時先至要一個月去兩次, 依家都係一個月去一次

水晶宮

MongLeung 發表於 18-10-24 12:51
我係做超頻嗰時先至要一個月去兩次, 依家都係一個月去一次

超頻一直要keep 住一個月一次架?

禁止訪問

水晶宮

Cutemum123 發表於 18-10-24 23:38
皮膚係白左~不過JM你係咪要繼續打落去呀? 我都有咁上下既斑, 唔知去邊打好, 諗住去阿蛇嗰間打pico唔知o唔ok ...

未完全消滅架,只係實色果d 斑淡左好多,仲有淺色未退,革命尚未成功,仍需努力

男爵府

Cutemum123 發表於 18-10-24 23:38
皮膚係白左~不過JM你係咪要繼續打落去呀? 我都有咁上下既斑, 唔知去邊打好, 諗住去阿蛇嗰間打pico唔知o唔ok ...

蛇小姐嗰一間,我諗你做多啲research先決定去唔去啦

男爵府

廷廷媽 發表於 18-10-24 21:12
超頻一直要keep 住一個月一次架?

頭四次要一個月一次

首頁
23456...12

尾頁

跳至