自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

以前司機唔識路,用多左時間我都算
call咁耐uber,我都一定落定去等車,最近一次,我如常在街等佢黎,睇著個app知佢已到達,但我等車地點唔見佢,知佢定位應該錯左,call司機,佢用爛仔口吻同我講野,我叫佢車返黎我在app要求位置,落車發覺佢收左waiting fee,仲要車速超快,有飛車感覺,我即刻用app 表明事件

大宅

cherrieloy 發表於 18-10-21 18:51
Gogovan要有行李先搭得

手袋已經係行李,我成日搭

伯爵府

Udea 發表於 18-10-22 01:01
以前司機唔識路,用多左時間我都算
call咁耐uber,我都一定落定去等車,最近一次,我如常在街等佢黎,睇著個 ...

我上次就係咁。我係上車地點等左佢15分鐘,明明係停得車,但係佢停錯位,都唔肯駛返過黎,要我拖住2個細路又要行又要過馬路去搵佢,仲要收我錢,好谷氣。以後搭的士算

大宅

回覆樓主

我日日接女放學都call uber 又未試過呢啲情況喎~

男爵府

差左勁多,我停果個位係自己睇地圖篤,幾次個司機夠膽死停左另一邊仲話我錯要收我charge,仲要憶我一星,我全部要求退款同差評

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

之前都開過post講, JM提議我響個app度report, 最後幾蚊我算數啦無謂咁煩
Gogovan同Lalamove太貴, 無得揀下都係揀uber咖咋
提外話, 最近用app call的士竟然意外call到好司機, 有時真係撞手神

珍珠宮

yurijm 發表於 18-10-21 23:22
我試過,無用
佢地衰到講大話
話果個上車位唔停得車

嘩,做乜做到咁差。

子爵府

根本自取滅亡!

我曾經每天都call
宜家搭地鐵or 搭的士!

以上jm 所講
我全部遇過!

子爵府

ilej 發表於 18-10-22 21:56
根本自取滅亡!

我曾經每天都call

其他地方
旅行搭過
人哋運作得好

但香港....宜家....
No la

子爵府

以前
定點收費
冇waiting fee

宜家
冇晒優點

收費貴左
講熟路技術
又唔及的士

點解要搭uber

子爵府

下下要申訴先waive fee
晒氣晒時間

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

佢話估值10,000億港元~

1200億美元估值 Uber或在明年初啟動上市大計

華爾街日報2018年10月17日

行政總裁Dara 表示Ube計劃2019年啟動上市大計。

知情人士,Uber最近從投行收到了首次公開招股的相關提議,對其估值高達1,200億美元,IPO或在明年初進行。

此驚人的數字較Uber在兩個月前進行融資時獲得的估值水平高出近一倍,較通用汽車、福特汽車(Ford Motor Co., F)和Fiat Chrysler的合計市值更高。知情人士表示,高盛集團和摩根士丹利上個月向Uber作出了上述估值提議。這些文件對該公司股票如何推向潛在投資者提出建議,是銀行在正式受聘承銷IPO之前的常規步驟。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至