問提款機唔記攞錢,懷疑比人攞走了

jollynoven
|
請問除左影到攞左的人,
銀紙no會唔會係部機記認紀錄。
ltp00222
|
jollynoven 發表於 18-10-20 12:34
請問除左影到攞左的人,

唔會… 你可以打上銀行問如果D錢無比人拎到 d錢幾耐會入番比你
cy101
|
d錢梗係無記認!
tansyneko
|

D錢無拎唔知幾多秒部機係會食返入去,你打去銀行問下先
suetfunglui
|
可以報警,翻睇提款機CCTV有機會搵到邊個拎左你
Charlotte_mom
|
除非佢蠢到順手用自己張卡
否則人海茫茫,搵返機會都幾細
tester5
|
請問除左影到攞左的人,

報警吧,有CCTV影到你之後取款的戶口持有人,就可以將佢繩之於法。
之前,jessica c都係咁拉左。
tingtingalex
|
提款機唔係有電腦紀錄,每張銀字掃描過先嘔出來嗎?
cinda72.
|
tester5 發表於 18-10-20 13:57
報警吧,有CCTV影到你之後取款的戶口持有人,就可以將佢繩之於法。
之前,jessica c都係咁拉左。
...

我都想講警鐘胸都試過咁樣,幾舊水就拉左
BBTmama
|
cinda72. 發表於 18-10-20 14:12
我都想講警鐘胸都試過咁樣,幾舊水就拉左

嘥氣,我都試過唔記得拎錢比後面嗰個人攞咗,報晒警查埋銀行 CCTV 都可以話冇證據,拉唔到人
wcpcelia    發表於 18-10-20 16:38
MsBusy
|
BBTmama 發表於 18-10-20 14:30
嘥氣,我都試過唔記得拎錢比後面嗰個人攞咗,報晒警查埋銀行 CCTV 都可以話冇證據,拉唔到人
...
如果後面個唔跟手用自己張提款卡攞錢, 真係未必查到
cinda72.
|
BBTmama 發表於 18-10-20 14:30
...

咁即係試都唔試,係咪咁呢?
大件仔
|
我試過, 部機食番D錢, 銀行大約一個月到退回比我。

其實, 如果真係比人拿了, 一定要先報警, 如果CCTV影到佢個樣, 可即時睇番地鐵CCTV, 佢有入閘可用8達通追蹤
PaPa
|
tingtingalex 發表於 18-10-20 14:10
提款機唔係應 不 有電腦紀錄,每張銀字掃描過先嘔出來嗎?

應該沒有這樣做呀?
幕前玩家
|
早兩個月都試過㩒唔機唔記得攞錢,我打上去hotline講咗個情況同自己戶口號碼,職員再問我涉及款項銀碼同提款機所在位置,如知道提款機編號更好,我當時有特登再落街記低個提款機編號。
提供完資料後職員話有2種情況,1)金錢沒被取走,銀行核對資料同確認情況後會存返入我戶口,呢個情況係最常見,銀行方面是不會主動再聯絡我告知有關情況;
2)金錢被人取走,銀行會睇返CCTV,如確認金錢係被其他人取走會再聯絡我,到時會同我商量點做,其中一個做法係報警。
當時職員有留一個電話叫我過幾日自己打去跟進調查情況,我好好彩係情況1,完全無損失,希望你都無損失啦
wcpcelia    發表於 18-10-20 16:38
tsung
|
幕前玩家 發表於 18-10-20 15:42
早兩個月都試過㩒唔機唔記得攞錢,我打上去hotline講咗個情況同自己戶口號碼,職員再問我涉及款項銀碼同提 ...

謝謝分享
我要做媽媽
|
唔會,你都真係太大頭蝦喇,我都係建議查cctv喇
pcy307
|
tingtingalex 發表於 18-10-20 14:10
提款機唔係有電腦紀錄,每張銀字掃描過先嘔出來嗎?

有趣!妳自己幻想出來的嗎?
littlebaby1987
|
請問除左影到攞左的人,

你問左銀行先,銀行會同你查,如果冇人攞的話銀行會入返俾你!如果俾人攞左你到時再報警