親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

聖誕節你地覺得最浪漫係邊度呢?會唔會太凍?使費會貴嗎?

一月份想去俄羅斯探過朋友 但又怕凍死 你們點睇?

禁止訪問

子爵府

MommyPanel勳章

留意日短夜長,聖誕節係佢地大假,要細心plan行程

wcpcelia    發表於 18-10-20 15:53

大宅

Honmani 發表於 18-10-20 13:16
浪漫 vs 使幾多錢 ... 係成正比的.

越多 $$$$$$$$$$$$$, 就越浪漫.

我意思會唔會比平時使費更貴

唔好意思 講得唔清楚

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Love_Poison 發表於 18-10-20 13:00

一月份想去俄羅斯探過朋友 但又怕凍死 你們點睇 ...

節日係旺季,一定比平日貴。

拍拖時去歐洲,邊度都浪漫。 聖誕前德國奧地利等地有聖誕巿集,值得一去。入夜後既城巿全部都靚,當然亦唔好太夜返酒店。如有jm 講,要留意公交班次時間。

一月歐洲梗係凍,會唔會凍死睇你著夠夠唔夠衫。你朋友住羅俄斯仲健在丫....

歐洲室內有暖氣,出去行街行到凍,可以入餐廳飲熱穗朱古力或咖啡,之後全身會暖笠笠。

珍珠宮

一月去俄羅斯?樓主好勇呀!
一月不如去瑞士滑雪呀,或者去北歐睇極光(我未試過)

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Love_Poison 發表於 18-10-20 13:00

一月份想去俄羅斯探過朋友 但又怕凍死 你們點睇 ...

同老公一齊去邊度都浪漫
哈哈我之前啲聖誕節通常都返瑞士,今年就去芬蘭

俄羅斯之外妳都可以考慮下Budapest,Bucharest,Arad,Sibiu etc呢啲地方,聖誕節使費相對平

伯爵府

回覆樓主:

去德國睇聖誕市集,夠氣氛佈置又超靚,不過留意24號下午鋪頭陸續會關門,25,26號聖誕假基本上所有鋪頭兼食肆都唔開(得返啲土耳其人開嘅鋪or火車站啲三文治店營業) 如果你係正日去要留意下。

首頁

尾頁

跳至