懷孕前後

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

可否有SIS提供診所資料? 萬分感謝

複式洋房

回覆樓主:

二胎媽媽 之前都係搵高醫生產檢加接生 所以都會搵番佢 我第一胎係做t21 所以我冇特別留意nifty pro 但當我打去預約個陣姑娘同我講t21驗到既nifty pro都驗到 因為新野所以有promo價錢先相差咁遠 但我高醫生驗nifty pro就冇免診金喇 可能人氣既問題啦

大宅

回覆樓主:

我都驗左nifty pro, 當時楊醫生唔收診金,2800元,楊醫生都好細心,客氣,有耐性,唔會因為無診金就黑面或 hea照,我驗完都感覺好好,我等左7個工作日就有結果,我覺得都快。

別墅

Delete

複式洋房

jenkaka 發表於 18-11-14 18:59
我都驗左nifty pro, 當時楊醫生唔收診金,2800元,楊醫生都好細心,客氣,有耐性,唔會因為無診金就黑面或 ...

請問你幾時驗?
我等待報告中.....又擔心中....

大宅

請問報告會睇到23條染色體嗎?

大宅

man_smile 發表於 18-11-15 15:20
請問你幾時驗?
我等待報告中.....又擔心中....

我10月20日驗,睇番ws, 10月31日有結果,化驗報告既日期係10月29日,要8個工作天有結果,我10月26日有問過報告番左未。

大宅

回覆樓主:

我星期一打去問話已經有報告要等醫生睇完先可以whatsapp結果,禽日再打去話醫生未返診所,今日等左一日都係冇回音,好過份,其實可唔可以孝慮下作為媽媽的感受,唔好拖咁耐!我真係好擔心係咪報告有問題

民房

emmmacyk 發表於 18-10-20 15:24
卓x而家做推廣,免診金,2800全包,之前有jm分享楊式穎醫生,打去預約時佢話而家方碧鎏醫生都免診金,咁我 ...

佢賣到咁平, 其他醫生會好難做

民房

LevinaLee 發表於 18-11-3 07:58
最新問左一間 有幾款做既 診所

Nifty 係 大陸廠牌, lab喺香港, 得 95 items,

T21唔係中大做的, 同埋幾百item呢項資料, 喺邊度黎?

複式洋房

我31/10做12/11收到whatsapp話正常啦
我都決定會返楊醫生度覆診,地點就腳,
平過我睇開個婦科醫生,之前我都搵左聖保x,係平但得2d,楊醫生有3d,有碟有相,好耐心咁幫我隻衰豬影相

複式洋房

jenkaka 發表於 18-11-15 18:05
我10月20日驗,睇番ws, 10月31日有結果,化驗報告既日期係10月29日,要8個工作天有結果,我10月26日有問過 ...

我前晚收到電話, 不個就未ws比我.
不過最緊要報告正常

大宅

Natalie_Yee 發表於 18-11-17 18:38
我31/10做12/11收到whatsapp話正常啦
我都決定會返楊醫生度覆診,地點就腳,
平過我睇開個婦科醫生,之前我 ...

哇,原來要成2個禮拜咁耐。。。

大宅

我都喺15號搵咗楊醫生做左nifty pro
佢真係好細心,親自抽血!
希望快啲有報告~

大宅

岩岩做左nifty pro,報告第9對染色體高風險,但我上網完全搵唔到案例,好擔心...請問有無媽媽有經驗可以分享下?究竟nifty對第9染色體既準確度係咪都係99.x%?

民房

豆爸豆媽 發表於 18-11-18 14:40
岩岩做左nifty pro,報告第9對染色體高風險,但我上網完全搵唔到案例,好擔心...請問有無媽媽有經驗可以分 ...

99.99%應該係指T21, T18, T13
positive結果唔代表BB一定有事, 所以唔好太擔心住 , 但你可能要揾一位母胎醫學醫生去幫你睇睇

大宅

回覆 dolldollk 的帖子

請問4D可唔可以拍片?我想俾先生睇!

複式洋房

$知足常樂$ 發表於 18-11-17 22:31
哇,原來要成2個禮拜咁耐。。。

因為平同多人睇呀,但醫生好好

洋房

回覆 豆爸豆媽 的帖子

媽媽保重...
最後有揾醫生幫你跟進嗎,一般要抽羊水或絨毛confirm

洋房

回覆 jwhc0317 的帖子

你是說劉#健nifty?(見你另外有開post講)
我印象中劉#健nifty貴d, 好似係包埋另一個叫carrier screening的test, 加上兩位醫生本身背景就有點分別, 所以好難直接比較
但我唔肯定劉醫生宜家仲有無包呢個test, 你可能要問一下

首頁
23456...8

尾頁

跳至