自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

【獨家斷正〡舊山頂道同居】迎合富三代施伯雄慳家作風 拜金吳千語屈就坐Econ

拿!今次證據確鑿,冇得抵賴啦!

今年一月,本刊踢爆千語BB搭上咗全國政協兼地產商施子清個孫施伯雄Brian,就即刻撇甩好愛好愛佢嘅林峯,不過當事人梗係例牌唔認啦!之但係紙係包唔住火嘅!今次就俾《壹仔》獨家斷正千語BB孖住新歡施伯雄歐遊返港!

又到咗轉季時間,千語BB梗係例牌要去歐洲血拼,今次呢個旅程先去羅馬,再轉戰去米蘭,玩足十日,完全滿足晒BB嘅購物慾。咦?不過,同以前有啲唔同嘅係⋯⋯千語BB竟然要屈就坐Econ呀!

Play back 返去以前,林峯同親千語BB出埠,一定食好住好,仲次次都坐頭等來回架!冇計啦!Brian 雖然含住金鎖匙出世,不過講明唔靠父蔭,要自立門戶,仲出晒名貼地慳家。其實一向俾人話拜金嘅BB,自從同咗Brian 一齊,已經好努洗底,而家次次出埠去拍拖,都係坐Econ 架咋,連身邊啲朋友都好驚訝佢咁能屈能伸!

千語BB俾林峯縱慣晒,家陣為迎合呢位金龜Brian嘅慳家作風,唯有忍受坐十幾粒鐘經濟位,難怪落機嗰陣,佢面青青,無厘神氣啦。不過將來成功入到豪門做千億新抱的話,呢啲小小嘅苦楚,又算得係咩呀

為咗掩人耳目,千語BB一支箭出閘先,冇耐Brian 先推住三大喼行李殿後。去到停車場,兩個终於合體喇!不過都keep 住幾個身位嘅距離。要習慣過貼地生活,千語BB而家唔再有專屬司機同保母車stand by ,要企定定喺度等uber 。等咗足足十分鐘,終於有得上車,不過架車似乎又塞唔晒BB啲戰利品喎!Brian同個Uber 司機夾手夾腳,幾經辛苦先將啲行李塞晒上車。之後千語BB同Brian就齊齊返咗去舊山頂道嘅寓所,一齊推晒啲行李上樓。

不過一個月前,BB仲講緊:「睇下緣份囉!睇下大家有冇多啲時間相處!」原來已經發展到同居關係,咁BB唔洗驚冇時間相處啦!

大宅

【獨家斷正〡千語BB伴遊】濕身透bra跟富三代上樓 愛巢對正林峯屋企 (足本版)

今次真係唔輪到林峯唔放手喇!同身家過百億嘅施伯雄行埋唔夠一年,千語BB已經火速同男友喺舊山頂道豪宅築愛巢 ,距離嫁入豪門嘅目標,又近咗一大步喇!

去完歐遊返香港嗰日,千語BB同Brian 直接返咗去位於舊山頂道曉峰閣愛巢。落車嗰陣,又咁啱落住毛毛細雨,濕咗身嘅BB著住件白tee ,黑色bra top 現曬形,不知幾咁誘人呀!之後兩個夾手夾腳,將啲行李推返晒上樓。咦?咪住先!BB嘅新居又係舊山頂道,咁咪同林峯屋企好近囉?

睇返地圖,原來BB而家住喺舊山頂道嘅曉峰閣,同林峯嘅帝景園啱啱對到正,只有一條馬路之隔,用腳行都只係一分鐘咋!愛巢千揀萬揀,竟然揀番喺舊愛林峯嘅對面,唔係咁窄呀?

不過話時話吖,BB而家為咗迎合新歡,衣食住行,除咗「住」,可以保持以前嘅質素之外,其他都要降呢lu!BB一向最鍾意就係shopping ,以前拎住個十幾萬Hermes 去林峯細佬嘅畢業禮。家陣用啲包包,全部兩萬蚊有找,差一截喎!仲有一向定時定候會帶BB周遊列國嘅林峯,去到邊都俾BB瘋狂入貨,連胸圍都買埋俾佢。最緊要嘅係無論去到邊都有頭等坐,有五星級酒店住,仲有司機stand by,簡直係公主式嘅享受。

相反千語BB而家就要坐Econ call uber,努力適應慳家生活。無論林峰幾愛都好啦,始終都阻唔到千語BB放長線鈎大魚!雖然林峯老豆有「廈門李嘉誠」之稱,身家絕絕對有返咁上下,但拍埋施伯雄度⋯⋯⋯Brian嘅家族係著名政協世家,剩係持有南區舂坎角三幢相連嘅獨立屋,已經幢幢過億啦! 所以無論家底同財力,林峯都仲差一截,輸俾鑽石級情敵,今次冇仇報啦!

大宅

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

林峯好過施xx多多聲……

1/32混血人自作自受。

APIGMA    發表於 18-10-21 14:20

大宅

完全冇辦法理解吳千語咁多地方唔揀,系都要租林峯屋企對面來住,日日帶住嗰新歡出入,究竟系咩心態

象牙宮

2024年龍年勳章

D大調卡農 發表於 18-10-20 16:37
完全冇辦法理解吳千語咁多地方唔揀,系都要租林峯屋企對面來住,日日帶住嗰新歡出入,究竟系咩心態:questio ...

睇你上面鋪嘅新聞,1/32混血人邊有得揀,男住邊佢住邊....

大宅

Sumyeema1 發表於 18-10-20 16:36

唔知系唔系當初聽到屋企傳說有百億,就沖昏頭腦,乜都唔識得計了呢

伯爵府

差極都喺舊山頂道,比尋常人家好景吧。
Praise the Lord!  

大宅

Sumyeema1 發表於 18-10-20 16:40
睇你上面鋪嘅新聞,1/32混血人邊有得揀,男住邊佢住邊....

男方以前好似唔系住個度,而且吳千語自己話系自己租嘅屋咯
我系林峯聽到,就算唔再愛呢個女人,都心寒一下,都咁多年感情啦,點解可以咁唔顧自己呢個前度嘅感受

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

條路是自己的選擇

伯爵府

D大調卡農 發表於 18-10-20 16:44
我系林峯聽到,就算唔再愛呢個女人,都心寒一下 ...

你真係覺得佢會顧及前度感受?
Praise the Lord!  

大宅

mydearson 發表於 18-10-20 16:42
差極都喺舊山頂道,比尋常人家好景吧。

吳千語話系自己租屋,但既然同居,男方總會出啲錢吧,政協世家富三代?

象牙宮

2024年龍年勳章

D大調卡農 發表於 18-10-20 16:44
我系林峯聽到,就算唔再愛呢個女人,都心寒一下 ...

1/32混血人,根本 wet妹一名,點會顧他人感受。

戥林峯慘 (p.s.不是 fans)

blackberry    發表於 18-10-20 17:09

大宅

mydearson 發表於 18-10-20 16:45
你真係覺得佢會顧及前度感受?

哦,咁又系,我可能睇嘢簡單咗

大宅

Sumyeema1 發表於 18-10-20 16:46

佢前幾年系青春兼好命,不過就唔知道可唔可以好命落去咯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好在林峯都有張馨月

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Sumyeema1 發表於 18-10-20 16:46

象牙宮

2024年龍年勳章

girlbear 發表於 18-10-20 16:59
好在林峯都有張馨月

林峯D taste..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Sumyeema1 發表於 18-10-20 16:36

1/32

伯爵府

回覆樓主:

其實吳個樣怪怪地,係身材fit囉,但個形象唔討好

首頁
12345...7

尾頁

跳至