通常醫院抽血有問題會隔多久打來通知?

sabun
|
如抽完是公衆假期或六、日,那些血會hold1、兩天等人返工才test嗎?通常血有異常結果隔多久會通知?
caroner
|
sabun 發表於 18-10-20 17:47
如抽完是公衆假期或六、日,那些血會hold1、兩天等人返工才test嗎?通常血有異常結果隔多久會通知?
...

咁要睇你驗乜喎

一般紅白血球血糖果啲,假期都會照驗的
sabun
|
肝功能
熱媽
|
...
我試過(政府醫院),如有事,第2日就通知你再驗過或假期後馬上見醫生
淳熙媽咪
|
岩岩10號驗完,11號收到電話返去睇報告或再驗
spikenard
|
真係有事2日內會收到電話
sabun
|
淳熙媽咪 發表於 18-10-20 18:04
岩岩10號驗完,11號收到電話返去睇報告或再驗

香港醫療很好。
lovebbb
|
陀b時驗血糖,上午抽血,下午已來電
CMMANDY
|

試過有人,回到家已收到電話
靚豬豬
|
熱媽 發表於 18-10-20 17:59
我試過(政府醫院),如有事,第2日就通知你再驗過或假期後馬上見醫生

我老公啱啱先試過,抽完血第二朝姑娘就打黎叫佢第二日去返診所聽醫生報告,完來係驗到血糖高有糖尿
qqgigiqq
|
抽完2,3日有事會打比你
canies
|
驗到有甲亢(第二次翻發)
第日即刻打電話嚟叫我去攞藥
Angelice-BeBe
|
sabun 發表於 18-10-20 17:54
肝功能

報告好快就有,醫院化驗室24小時都有人做野
Benbenmum
|
媽媽試過上午驗完,下午已經收到電話要即時入院
sabun
|
Angelice-BeBe 發表於 18-10-20 19:39
報告好快就有,醫院化驗室24小時都有人做野

即冇public holiday同星期六日停工之分?
Angelice-BeBe
|
sabun 發表於 18-10-20 20:01
即冇public holiday同星期六日停工之分?

假期一樣有人on duty,醫院好多時有急血要即做化驗,係無得等架

喵喵星的喵
|
...

上次上午抽完血,下午醫生即call,要即番醫院
hsbc005
|
試過最快3-4小時內收到電話。