自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

bbc2018 發表於 18-10-20 19:21
生吾出一家人吾會講?

生唔出你會講?

到時你身邊3姑6婆就會話係你既錯,做左xyz ....所以生唔到,到時飲杯凍野都好似死罪咁,俾人話哎呀飲凍野唔怪得無仔生啦⋯⋯再日日話你要點要點要點先生到仔,又係咁搵d偏方呀,中醫,見親面都問你有無跟住做,搞掂未,成功未,唔得又話你唔跟佢,問你死未

伯爵府

Chowying 發表於 18-10-20 18:57
娶咗個平凡嘅又會嫌個新抱搵錢唔夠

係啦 一定會

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

無生b可能係佢個仔唔得呢!未必關新抱事喎!

子爵府

回覆樓主:

我識唔少朋友話唔生,但其實生唔到

珍珠宮

竇漪房 發表於 18-10-20 19:50
無生b可能係佢個仔唔得呢!未必關新抱事喎!

但佢

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bbc2018 發表於 18-10-20 19:09
其實可能佢終於知道搵得錢多都吾關佢事。兩公婆月入差不多20萬,都只是給好少好少錢佢。
...

新抱有能力搵多 d 錢其實關人地父母 栽培 教養多d, 唔多關婆家嘅事, 佢老人家如果想要多啲錢就真係只能問佢個仔喇
總有離別的時候

珍珠宮

Chowying 發表於 18-10-20 18:57
娶咗個平凡嘅又會嫌個新抱搵錢唔夠

講白左, 有幾多對婆媳啱傾架! 人又無完美既

要揾位入, 總有位既!

女人幾時都係熄左隻耳, 理得奶奶講咩, 最重要緊抱自己份錢

錢最實在

珍珠宮

bbc2018 發表於 18-10-20 19:09
其實可能佢終於知道搵得錢多都吾關佢事。兩公婆月入差不多20萬,都只是給好少好少錢佢。
...

所以呢代父母醒, 留返d 錢養老, 唔好負累仔女, 佢地有能力肯比當然好, 無都無say

我d 朋友工程師都係平民子弟學校, 跟同胞做校友, 早日接觸互動吓!

唔學天價天材班, 細路仔未必太細坐得定, 笑下又一堂, 大大舊錢無左........

珍珠宮

Chowying 發表於 18-10-20 19:58
新抱有能力搵多 d 錢其實關人地父母 栽培 教養多d, 唔多關婆家嘅事, 佢老人家如果想要多啲錢就真係只能 ...

我意思

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bbc2018 發表於 18-10-20 20:03
我意思佢仔揾咁多,又沒有小朋友,给咁少父母。佢父母都裁培個仔咁多年。

以前有同他們去旅行,现在可能 ...
'

咁佢點同個仔講先...

個仔唔比錢, 關新抱乜事

大宅

乜都入晒個新抱數,你估個新抱係儍嘅咩,新抱都會心淡。
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

珍珠宮

-

男爵府

我意思佢仔揾咁多,又沒有小朋友,给咁少父母。佢父母都裁培個仔咁多年。

真係為有同個仔傾傾。始終心抱無責任比家用老爺奶奶。
其實好少錢啫係幾錢?老人家經濟又如何?大唔大駛?

大宅

bbc2018 發表於 18-10-20 19:55
但佢好似怪咗心抱。如果是仔問题,應該講

冇用㗎啲奶奶永遠都係覺得個新抱錯
個仔生唔出?肯定係個新抱問題!

大宅

個仔唔想同自己爸爸媽媽去旅行又關個新抱事?

珍珠宮

Nbs 發表於 18-10-20 19:05
應該唔關事啦,係佢唔生啫。
我識既女醫生們,個個都有學歷有事業,有結婚的都生2,3,4 個,生到 40+歲 都肯 ...

醫生

男爵府

bbc2018 發表於 18-10-20 20:13
吾知實况。
不過我識吾少是仔,女有錢,但都给好少錢父母,更不用説買樓给他們住或租好些。
...

所以我同老公一直為退休生活努力。

珍珠宮

勞氣小妹 發表於 18-10-20 20:19
個仔唔想同自己爸爸媽媽去旅行又關個新抱事?

咁就要問佢孝順仔才知。其實就算個新抱吾去,個仔可以同父母去。

子爵府

bbc2018 發表於 18-10-20 19:21
生吾出一家人吾會講?

生唔出真係未必講。迷信既家庭講左會叫個仔離婚甚至包二奶只為傳宗接代。唔好講話個女生唔出,大把生女生出唔出仔既迷信家庭都會俾99 叫離婚或包2奶只為個仔

珍珠宮

回覆樓主:

99有幾可滿意新抱架
吹下呻下啫
不用上心

首頁
12345...10

尾頁

跳至