論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢開價$2170,但我發現最平$839都有(只包機票及稅)完全沒有行李費及饍食,現想問:
1)需轉機,勞工法例是否沒有規定要直航?
2)是否必須買有14日open ticket?
3) 買scoot/jet star/tiger 是否沒有14 days open day?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

轉機可以 不一定直航
犯事會否要立即離港?

男爵府

Poyau 發表於 18-10-21 04:33
轉機可以 不一定直航
犯事會否要立即離港?

條友仔先頭來好好地比國泰佢回鄉有30kg,之後找到平ci 得20kg就黑我面,佢現在犯法走,我吾會比佢有好條件回鄉,只係比佢最平機票佢

寶石宮

2023年兔年勳章

超正龍吐珠 發表於 18-10-21 08:58
條友仔先頭來好好地比國泰佢回鄉有30kg,之後找到平ci 得20kg就黑我面,佢現在犯法走,我吾會比佢有好條件 ...

明白 可否問吓相關部同(警方/入境處?)
在這情況下何時要離港 再諗機票點訂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

犯法, 求其揾張最平, 話之轉幾轉。 求其返到就得。 咁衰偷野仲人贜並獲。 唔通比頭等咩。

Oh, 拉咗? 判咗未? 有無罪? 使唔使坐?
若要坐, 咁坐完出來, 懲教處就會將賊婆直接交比入境處, 押上機。 你問懲教或入境, 幾時要機票。

男爵府

佢罰左錢及有案底,但佢有工會撐,索償要我比錢(長代通知金、機票),我吾知佢要何時離港!

子爵府

超正龍吐珠 發表於 18-10-21 10:30
佢罰左錢及有案底,但佢有工會撐,索償要我比錢(長代通知金、機票),我吾知佢要何時離港!
...

你個工人好似係柜員機偷錢嗰個

工人俾警察拉咗,又話唔認罪,而家判咗罪,坐完監?出咗嚟未?

你問吓勞工處,係咪俾警察拉咗,工人不能理行職務,僱主可否解僱而無需賠償?
未判罪前,非罪犯,你又唔俾佢返你屋企,係咪當你無理解僱?

嗰d 工會可能心知肚明個工人衰乜,但有理冇理claim 咗你先,博吓,有人怕煩賠俾佢,咪屈到錢囉!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

求其揾張最平, 話之轉幾轉。X2

首頁

尾頁

跳至