三個女陪慶生!羅樂林70歲大壽喊足三次

mickeyeva
|

大龍生原來70歲大壽, 祝他身壯力健

藝人羅樂林今日70歲大壽,正日與家人食飯慶祝,而前一晚他獲三個女為他大搞驚喜派對,邀請了近六十人跟他慶生,就連前妻陳寶儀同寶儀家姐陳寶珠都有前來到賀。

羅樂林感動到全晚喊了三次。細女羅苡之表示以往都是一家人食飯慶祝,覺得七十歲是一個值得紀念的日子,故與家姐決定搞搞新意思﹕「已經構思咗半年,正式就籌備咗兩、三個月,又要搵地方、設計場地、邀請卡同餐單。我哋又要聯絡佢嘅舊朋友,因為唔可以畀爸爸知道,所以有啲人係搭上搭先搵到電話,有啲仲專登由內地過嚟出席。(有冇送禮物畀爸爸﹖)冇喇﹗呢個Party已經搞到我哋心力交瘁。(爸爸有咩反應﹖)佢先係呆咗,跟住喊,佢全晚喊咗三次,冇諗過佢咁大反應。今次真係好成功,超額完成,之前一直擔心會穿煲。」

同太太離異冇分居

羅樂林雖早年與太太陳寶儀離異,但關係仍很好,他接受東網訪問時表示:「我都冇諗過搞咁大,只係諗住十個八個親人食餐飯,點知個女搞咁大,都嚇咗我一跳,真係有啲手足無措,喊咗三次!好似蔡少芬,佢當年第一部劇同我拍,佢叫我爹爹,佢都好有心!(同已離婚既寶儀關係仲好好?)我哋冇分開住,都係同一屋詹下,大家相處得好好,有大家空間!人生簡單是福,最緊要大家開心、健康!」

攬到實一實!

陳寶儀舉晒V。

羅樂林獲贈足金「壽」字。

二女向爸爸獻吻。

女婿陳志健(左起)、大女、羅樂林、二女、陳寶儀、羅苡之

陳志健作狀錫錫陳寶儀。

蔡少芬(左二)都有出席。

wcpcelia    發表於 18-10-21 17:17
Fion710
|
女比較窩心
TMC3012
|
估唔到佢70喎
baby_yee
|
真係睇唔出已70了
mln
|
開心
rayrayus
|
估唔到佢同前妻仲一齊住
祝大龍生生日快樂!
dian
|
恭喜晒
good_pig
|
陳志健 原來係女婿
Onlok
|
mickeyeva 發表於 18-10-20 22:58

恭喜晒大龍生!人生七十古來稀!

最勁係仲同前妻一齊住。
bing-jing
|
電視劇上第一代楊過,四十幾年既戲,有七十都好應該了

最想知當年小龍女大眼妹,現在係點
如意吉禪
|

FJmom
|
佢好精神
mickeyeva
|
好奇問陳寶儀會否細過大龍生十幾二年呀
cici1800
|
回覆 mickeyeva 的帖子

陳寶儀1957 都61了
mickeyeva
|
cici1800 發表於 18-10-21 02:05
回覆 mickeyeva 的帖子

陳寶儀1957 都61了

願來差9年,咁又唔係好多喎,2個都唔似咁老
快樂瑪卡兒
|
mickeyeva 發表於 18-10-21 02:07
願來差9年,咁又唔係好多喎,2個都唔似咁老

我以前係佢鄰居,成日見佢買餸返屋企,佢超超超級好人有教養,仲保養得幾好,一啲都唔似自己年紀呀!
wcpcelia    發表於 18-10-21 17:17
1928mickey
|

Mimi_Ma
|

tsung
|
Sweet
Mnbvcxdsa
|
mickeyeva 發表於 18-10-20 22:58
祝身壯力健