自然受孕hcg血值:376(3w4d)是雙胞?

Reginasiu
|
請知道的解答
freshrose
|
我3w4 果時4xx, 單胎
SVbaby
|
醫生話指數無法判斷是否雙胞,一定要照超聲波先知。
fairymeow
|
HCG值反映唔到架。。
要照超聲波先知。。

我4wk,801..單胎
朋友6xx...孖胎,但有一個後來無了心跳
pkh0207
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 00:48
請知道的解答

我看你舊post , 你last m 係9月頭。咁而家都應該係7 weeks 幾。你直接去搵醫生照就會知。

Reginasiu
|
fairymeow 發表於 18-10-21 08:43
HCG值反映唔到架。。
要照超聲波先知。。

因為我見到之前有個post話
三至四星期嗰陣係7至到150,超過有機會係多胎
單胎四星期最低值已經去到500-2500

因為hcg知係會每日double,先算健康
如果計返嘅話四星期會應該有3000
Reginasiu
|
pkh0207 發表於 18-10-21 09:29
我看你舊post , 你last m 係9月頭。咁而家都應該係7 weeks 幾。你直接去搵醫生照就會知。

...

因為未夠七週 想去到即刻照到心跳啊我怕太早超心驚驚
Reginasiu
|
freshrose 發表於 18-10-21 02:44
我3w4 果時4xx, 單胎

你係咪自然?
pkh0207
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 16:34
單胎四星期最低值已經去到500-250 ...

HCG 係每二日最小要升1.66倍。唔係每日升 。

pkh0207
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 16:36

你9月中尾咁早就驗到既話。計返都正常會有心跳啦。
與其你又要估估下係咪雙胞胎。
我寧願早小小照。
RubyYu07
|
指數好難判斷到喔,要照超聲波先知道。
freshrose
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 16:38
你係咪自然?

係,我3w2 已經17x
freshrose
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 16:36

我6w 已經照到閃閃
fairymeow
|
Reginasiu 發表於 18-10-21 16:34
單胎四星期最低值已經去到500-250 ...

隔日翻倍1.66倍代表個胎正常發育中。。
(驗血既醫生都咁講)
每日double太誇張了

點都好,你隔幾日驗多次就可以安心喇