有幾多人仲覺得林鄭係好?

大力大力
|
謙仔媽咪 發表於 18-10-21 10:04
林鄭係一個好努力嘅人,我等小市民目光短淺所以未睇通,未能睇到人工島呢個項目嘅影響,我會暫時抱觀望態度 ...

x 2

以前我一直都支持泛民的, 但近十年見他們什麼都是反對,而沒有其他建設性 ,更看到他們目的只是想拖死香港,拖死政府 ,我還要支持他們嗎?

建制派當然也不是好到哪裡, 但兩害取其輕 ,我當然要放棄泛文~
RelaxHippo
|
起碼佢夠薑同一眾大地主鬥大,喺政府做咩都被人鬧,被人大力反對既時候,佢仍然敢大膽提案。
tester5
|
loklok286 發表於 18-10-21 07:32
我唔覺佢好

林鄭有佢優點又有缺點,冇話好唔好。其實,當時選邊個做特首,我覺得都差不多吧。特首都唔係為香港人,中央喜歡就可以了,無咩意見。
worthy
|
我唔覺佢好

我覺得佢ok。官腔得嚟叫做夠膽講下嘢,有時都幾直接咁話嗰D無的放矢嘅人。好過講咗等於無講。
wcpcelia    發表於 18-10-21 16:14
青衣為食妹
|
大力大力 發表於 18-10-21 11:01
x 2

以前我一直都支持泛民的, 但近十年見他們什麼都是反對,而沒有其他建設性 ,更看到他們目的只是想拖 ...

好聰明嘅選擇 其實好多野明眼人都睇到邊個係人邊個係鬼啦,不過有d人仲未瞓醒
sabun
|
呢個位,乜人做都會被人插!
snowshine1357
|
佢比我感覺係有新聞聲音嘅先會走出嚟做,好似你地成日講嘅引人新葯個啲,個無新聞價值嘅佢就唔多理,例如癌症新葯引入同可以資助等,其實依家癌症普遍了,但葯就咁貴,係咪更加應該研究點引入同提供資助,山竹過後只係識出嚟認叻話風前做得几好,但風後處理勁差,最近港鐵故障事件又係,只係識出嚟扮嘢叫人体諒,其實講咗無用嘅不如唔好講啦,又唔做啲實質嘢,難聽啲連政府內部都未做到体諒,又何來叫私人公司体諒?
做島有咁多爭議,但依然堅持想做,但又唔詳細講比巿民知點解決巿民嘅担心
港鐵沉降事件更離譜,比港鐵降低標準又唔解釋點解可以降,咁個標準set嚟做咩,一超就降,唔set算啦
仲有港鐵剪鐵事件,政府應該第一個走出嚟話要check要開嚟睇先岩,但就唔知咩原因啦,拖到依家先肯做
以上咁多嘢,我真係唔覺得佢處理得好囉
annann246
|
我覺得佢ok
廷廷媽
|
如果個特首係反中共政府咪好架囉,唔係的話,做咩都唔好囉
fsforth
|
我唔覺佢好

不懷疑她的工作能力,但是跟錯老闆。
廷廷媽
|

林鄭做特首有個好處,d 反對派唔敢太刻薄對女人,冇飛蕉掉玻璃,唔會搞到開會7國咁亂

germany
|
ddkaka 發表於 18-10-21 08:23
佢地鐘意,少做少錯冇做冇錯嘅特首,曾俊華會啱佢地心水啲
講得好啱,好采唔係曾俊華做,佢果種議而不決懶聽意見懶民主的性格,真係到最後物都做唔到。我覺得佢先係貪曾2.0。
肥豹
|
mickeyeva 發表於 18-10-21 08:29
林鄭勞心勞力,只少肯提出意見,唔通好似貪曾咁唔做唔錯咩,乜都唔做,其實邊個做特首都死,有啲人為反而反 ...

cherryng83
|
Sisyan 發表於 18-10-21 09:42
咁大力推個人工島,正因為大陸同美國打緊貿易戰,用人工島做藉口俾錢大陸其一!
其二就係用晒香港積蓄,到 ...

同意
魚兒小寶貝
|
mickeyeva 發表於 18-10-21 08:29
林鄭勞心勞力,只少肯提出意見,唔通好似貪曾咁唔做唔錯咩,乜都唔做,其實邊個做特首都死,有啲人為反而反 ...

我覺得唔提意見都唔緊要,香港人過去都係政治冷感,依家開始熱情都唔係唔好嘅,但唔好淨睇一面既野然後嘈囉!
dyl
|
我覺得佢好好呀, 我朋友係政府入面做 佢話之前啲撥款好難通過但佢想上場之後啲撥款好快通過,佢哋都做到氣咳,而且可以睇到而家好少拉布, 佢剛剛都幫助一批有 罕有重疾既病人爭取咗資助,等佢哋可以免費用藥, 而家仲不斷咁搵地方比香港人住等佢哋可以改善生活環境, 佢其實可以乜嘢都唔做, 人工都係甘多
香港熊貓
|
worthy 發表於 18-10-21 11:08
我覺得佢ok。官腔得嚟叫做夠膽講下嘢,有時都幾直接咁話嗰D無的放矢嘅人。好過講咗等於無講。
...

認同
Mimi_Ma
|
我覺得
kavenzou
|
競選時同薯片叔叔辯論,有佢講無人講,薯片叔叔係完全講吾到嘢,由此開始對佢反感。
|
agnesbee 發表於 18-10-21 08:14
人云亦云囉,反對派話好嗰啲就係好,如曾俊華上場就乜問題都無

曾俊華未上場我已覺得他不好