美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我皮膚唔好,面頰兩邊勁多凹凸洞,醫美公司顧問建議我打fraxel。

近呢一年都好努力去做保濕,臨打fraxel前一日仲敷左個勁保濕mask打底,但當日未做前顧問同姑娘都話我塊面紅紅地,打完之後醫生話我塊面敏感開左藥膏我搽。

第二日晚上開始甩皮,到今日(第三天)早上,我塊面勁乾有好多死皮咁,但塊面仲係紅到一撻撻咁

想問下各位jm你地有無打過?甩皮係咪必經階段?甩皮降紅完就會好?大概幾耐會好?

真係唔好意思,第一次打fraxel呢d咁高頻既野,依家好擔心

Ps
左一:打完後即時
右上角:打完後兩小時
右下角:fraxel後第五天

侯爵府

HFGL 發表於 18-10-21 09:07
我皮膚唔好,面頰兩邊勁多凹凸洞,醫美公司顧問建議我打fraxel。

近呢一年都好努力去做保濕,臨打fraxel前 ...

請問幾$一次?有冇話幾次才有效果?

男爵府

leeleebaba 發表於 18-10-21 21:07
請問幾$一次?有冇話幾次才有效果?

我打局部,好似$2500/次,我買左五次,之後個顧問又話分鋪開張所以又另外俾多個九折我

佢本身話叫我最小打10次,但我話太貴,而且做都未做過,點知得唔得,所以買左5次(本身佢話通常公司只俾最小買6次喎

個顧問話通常3次左右會見到分別比較大d

其實主要幫襯係因為見佢有醫美醫生負責,而且服務的確唔錯(因為本身係佢地公司買左做脫毛療程真心正)

大宅

HFGL 發表於 18-10-21 21:55
我打局部,好似$2500/次,我買左五次,之後個顧問又話分鋪開張所以又另外俾多個九折我

佢本身話叫 ...

有無做完做後相睇下呀?

伯爵府

回覆樓主:

打過fraxel,打完第二日都仲好紅,第三日先睇唔出,有鞋鞋地,不過冇甩皮

男爵府

無印b品 發表於 18-10-22 17:54
有無做完做後相睇下呀?

我好嚇人阿,等我聽日再汁汁先

男爵府

callmebabe 發表於 18-10-22 22:26
打過fraxel,打完第二日都仲好紅,第三日先睇唔出,有鞋鞋地,不過冇甩皮
...

我到今日第四日仲甩緊皮,塊面仲有幾撻紅緊

別墅

做完會初時會紅腫,第日好似曬傷左咁,跟住打完既地方好似會黑左咁,跟住會甩焦仔同甩皮,通常甩完皮皮膚會滑d,呢個係個換膚過程,因為呢d 微創激光係皮膚做左d 微傷口,皮膚要自我癒合嘛,所以就會有呢d 反應出來~呢個階段要多作保濕,查多d 保濕精華同多敷面膜,因為皮膚要夠水分才更生得好!不過$2500 局部一次就貴左喇~正常$2500 可以做全面了!

男爵府

辣媽2007 發表於 18-10-23 13:55
做完會初時會紅腫,第日好似曬傷左咁,跟住打完既地方好似會黑左咁,跟住會甩焦仔同甩皮,通常甩完皮皮膚會 ...

多謝你解答我我都feel到依家皮膚滑左,但仲係敏感緊,仲紅緊一撻撻,希望會快d好返

男爵府

無印b品 發表於 18-10-22 17:54
有無做完做後相睇下呀?

我post左啦,希望唔好嚇親你

大宅

呢個禮拜有無好d呀?我之前見同事打fx,成個月都帶口罩返工

男爵府

豬妹司令 發表於 18-10-29 16:24
呢個禮拜有無好d呀?我之前見同事打fx,成個月都帶口罩返工

仲有小小敏感泛紅

複式洋房

回覆樓主:

好恐怖

複式洋房

回覆樓主:

我朋友打凹凸洞去做咗pico蜂巢頭,復原期好短又冇咁紅

男爵府

豬豬細細 發表於 18-10-29 17:24

我本身皮膚差嘛我都其實1516做邊姐laser好

複式洋房

HFGL 發表於 18-10-29 18:49
我本身皮膚差嘛我都其實1516做邊姐laser好

咁你應該要做返d after treatment

男爵府

豬豬細細 發表於 18-10-29 17:24

要視乎是否淺層凹凸洞,太深嘅凹凸洞,Pico未必work!

男爵府

豬豬細細 發表於 18-10-29 19:06
咁你應該要做返d after treatment

我會架啦

用戶要求終止服務

Faxel係咪即係fractional laser?
上次有個醫美醫生(黑店)話我做scarlet冇用,叫我做呢個。
但Downtime 太長,我要返工所以做唔到

我凹凸洞應該比你更嚴重,做左兩次scarlet未見有效。

男爵府

南丁媽咪 發表於 18-10-29 22:48
Faxel係咪即係fractional laser?
上次有個醫美醫生(黑店)話我做scarlet冇用,叫我做呢個。
但Downtime 太長 ...

我唔清楚係咪同一樣野但真係downtime比較長,不過真係皮膚好似比之前有小小進步

首頁

尾頁

跳至