第一次打fraxel (有圖,不過皮膚真係好差,介意勿睇)

me920
|
HFGL 發表於 18-10-30 01:34
我唔清楚係咪同一樣野但真係downtime比較長,不過真係皮膚好似比之前有小小進步
...
你最後要幾耐先唔紅呀?
而家打左幾多次? D凹凸洞 有冇好左?
HFGL
|
me920 發表於 18-11-19 12:37
你最後要幾耐先唔紅呀?
而家打左幾多次? D凹凸洞 有冇好左?

我第一次打完後兩星期仲未降紅,之後返去睇醫美醫生,佢開左隻藥膏俾我搽,3-5日後再無紅嚕,後尾醫生話我可能對麻膏敏感

剛好今日打第二次,凹凸洞未見話好明顯,但覺得皮膚滑左
AYNSLEYSZELAI
|
樓主而家效果如何 可以分享下嗎?
HFGL
|
AYNSLEYSZELAI 發表於 19-1-17 22:14
樓主而家效果如何 可以分享下嗎?

今日剛剛打了第四次,我諗要退紅、過幾日先可以影俾你睇但我朋友話效果好好,佢話凹凸洞真係無咁勁,佢話我之前係月球表面,依家比未做前好左六、七成

但我真係想同大家講,做fraxel真係好痛好痛,今日個醫生好好人,佢幫我重錘出擊打左好多次來回痛死我,我諗除非大家嚴重過我啦,否則唔建議,因為真係好痛,痛到講粗口但個效果好滿意
issactmaria
|
樓主要返工嗎?做完後告假?如果唔係,面對同事左問右問都好煩!
cherryyuu
|
HFGL 發表於 19-1-17 22:47
今日剛剛打了第四次,我諗要退紅、過幾日先可以影俾你睇但我朋友話效果好好,佢話凹凸洞真係無 ...

睇圖都覺得痛
Paris
|
我做過fraxel,做前搽麻醉一小時,30度,第二天便消紅,做完幾次面均勻呈自然粉紅色 ,靚嘅。樓主你幾多度,効果應該會越來越好。
HFGL
|
issactmaria 發表於 19-1-18 09:03
樓主要返工嗎?做完後告假?如果唔係,面對同事左問右問都好煩!

我要返工阿我帶口罩,有時除口罩d同事問,我就話敏感
HFGL
|
cherryyuu 發表於 19-1-18 15:31
睇圖都覺得痛

今次醫生幫我來回打左四次,真係痛到入心入肺但醫生係咁安慰我話會好有效果
HFGL
|
Paris 發表於 19-1-18 15:59
我做過fraxel,做前搽麻醉一小時,30度,第二天便消紅,做完幾次面均勻呈自然粉紅色 ,靚嘅。樓主你幾多度, ...

我唔知做幾多度因爲一去到醫生會跟據我當時情況幫我,所以我無問佢
Paris
|
HFGL 發表於 19-1-18 22:19
我唔知做幾多度因爲一去到醫生會跟據我當時情況幫我,所以我無問佢
...

你下次問佢,試下要求搽麻醉,無必要受咁痛,我醫生唔搽唔會做,做完診所有冰敷一陣先走
AYNSLEYSZELAI
|
可否pm詳細資料
HFGL
|
Paris 發表於 19-1-18 23:12
你下次問佢,試下要求搽麻醉,無必要受咁痛,我醫生唔搽唔會做,做完診所有冰敷一陣先走
...

我已經搽左麻醉藥架啦今次full左接近一個鐘但都好痛
菠蘿包1219
|
都真係幾痛呀
cherryyuu
|
HFGL 發表於 19-1-18 22:12
今次醫生幫我來回打左四次,真係痛到入心入肺但醫生係咁安慰我話會好有效果
...

咁你每次做完記得要勤力保濕同防曬啦!
Paris
|
HFGL 發表於 19-1-18 23:33
我已經搽左麻醉藥架啦今次full左接近一個鐘但都好痛
係咪麻醉藥唔夠勁,我敷到塊面發麻,做時無痛的
HFGL
|
cherryyuu 發表於 19-1-21 11:24
咁你每次做完記得要勤力保濕同防曬啦!

我會架啦
HFGL
|
Paris 發表於 19-1-21 13:45
係咪麻醉藥唔夠勁,我敷到塊面發麻,做時無痛的

我每次做都full左半小時以上,但都感覺到好痛