自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Pura_milk 發表於 18-10-21 11:38
當年福壽膏也是正料

完全兩回事

男爵府

chillimom 發表於 18-10-21 11:41
完全兩回事

願聞其詳,相信很多人也很有興趣知道多一點。

男爵府

foggyao 發表於 18-10-21 11:40
係有好多反對,但你有你反,佢有佢撐,佢自由黨獨大嘛

仲有好多政策歡迎難民,支持難民添 ...

「仲有好多政策歡迎難民,支持難民添」

呢方面我好proud!! 加拿大係真正共容的國家。給難民支援夠,令佢地融入社會,貢獻社會。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

foggyao 發表於 18-10-21 11:40
係有好多反對,但你有你反,佢有佢撐,佢自由黨獨大嘛

仲有好多政策歡迎難民,支持難民添 ...

唉!仲以為加拿大係移民樂土添! 我有幾個朋友呢幾年過左去

放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

chillimom 發表於 18-10-21 11:44
「仲有好多政策歡迎難民,支持難民添」

呢方面我好proud!! 加拿大係真正共容的國家。給難民支援夠,令佢 ...

但亦有好多假難民問題 ,同香港一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cattz288 發表於 18-10-21 11:44
唉!仲以為加拿大係移民樂土添! 我有幾個朋友呢幾年過左去
...

而家真係樂土了

男爵府

畀面勳章

hellomiki 發表於 18-10-21 11:38
有咩好處

自己上 YouTube睇,有好多報導

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

大麻其實對病人都有幫助, 可以止痛

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

apelok 發表於 18-10-21 11:54

咁加拿大可以安樂死嗎?
放下自在

珍珠宮

Pura_milk 發表於 18-10-21 09:53
美國有校園槍擊,加拿大明正言順抽大麻。

世風日下

禁止訪問

伯爵府

香煙就應該快D禁

禁止訪問

珍珠宮

同意
有監管下的幫助,同自由地"使用",分別是什麼,唔洗講,大家也明白的。
其實自由的代價,仲有好多其他衍生問題出現
不過,引致最大的罪惡,是萬惡的金錢
人人為左錢,道德唔該行埋一邊

珍珠宮

有藥用價值唔等於可濫用。
Drugs 係無問題,drugs abuse 就好大問題!
大麻藥用於放鬆及止痛等,但如果唔應當使用/濫用/過度依賴就非同小可了,一個健康人士長期食用肯定對大腦及其他身體功能造成久傷害。

blackberry    發表於 18-10-21 13:33

子爵府

sf013hk 發表於 18-10-21 09:58
正,行入去,索幾索已經夠HIGH。買都慳番。

一個自己毀滅自己嘅國家

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

有藥用價值 =/= 可以合法化,兩樣嘢嚟
嗎啡雅片砒霜,都可以用於藥中,咁係唔係 = 白粉 / 毒性烈嘅嘢可以合法?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

chillimom 發表於 18-10-21 11:40
其實你地知幾多?有幾多聽返來?大麻被禁歷史知道嗎?

唔係話完全無問題,但資訊一定要知,才可以comment ...

而家好多人只喜歡左傳右傳不求証,傳到唯恐不亂

男爵府

MM2H 發表於 18-10-21 12:17
而家好多人只喜歡左傳右傳不求証,傳到唯恐不亂

你見上面完全亂up就知啦

首頁

尾頁

跳至