自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好大煙……

琥珀宮

畀面勳章

Alange 發表於 18-10-21 12:21
只要有錢,時常將民主法治掛在口邊的美國都可以忍受沙地支解記者啦!
普世價值喎,得啖笑。
...

侵侵仲話,沙特嘅說法可信喎
真係人唔笑狗都吠

伯爵府

講緊加拿大大麻都可以拉去沙特再講美國 有d人成個腦都係美國 講少陣都會死

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Mm233 發表於 18-10-21 12:24
講緊加拿大大麻都可以拉去沙特再講美國 有d人成個腦都係美國 講少陣都會死 ...

兩者都係為左利益, 其他野不再重要!
放下自在

禁止訪問

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

外國風氣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Alange 發表於 18-10-21 12:26
大麻如果係好嘢,咁你會唔會介紹你D仔女或好朋友去食呀?
好嘢要大家分享嘛!

咩事要假設人地先! 今次你唔啱喇
放下自在

禁止訪問

男爵府

大麻雖然有醫療作用但obviously 這一堆人不是因為醫療原故而吸大麻,not to mention 大麻是addictive 的。有人説煙比大麻更差,什至用榶來比較。你可以説咖啡也不好,可樂也上癮。不論什麼典故原因,在這麼多國家被列違法,毒品,一定有原因。若事實真的這麼好,你會大力鼓勵你自己家人朋友小朋友享用嗎?己所不欲,勿施於人。

子爵府

回覆樓主:

吸二手大麻煙嘅壞處係比普通煙大好多㗎!而家加拿大通街都可以食,唔食嘅人好慘

男爵府

bkcookie 發表於 18-10-21 13:08
吸二手大麻煙嘅壞處係比普通煙大好多㗎!而家加拿大通街都可以食,唔食嘅人好慘
...

我想問吸二手大麻會唔會也有上癮,幻覺等副作用?

寶石宮

2023年兔年勳章

chillimom 發表於 18-10-21 12:20
你見上面完全亂up就知啦

合法化不等如普及化 不一定出亂子
要睇政府點做 荷蘭合法咗四十幾年

男爵府

Poyau 發表於 18-10-21 13:12
合法化不等如普及化 不一定出亂子
要睇政府點做 荷蘭合法咗四十幾年

太多人以訛傳訛

寶石宮

2023年兔年勳章

chillimom 發表於 18-10-21 13:16
太多人以訛傳訛

剛剛合法化有憂慮可以理解
長遠要睇是否會成風同政府監管如何

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Alange 發表於 18-10-21 12:16
人人只見短期利益,長期害處有排都仲未出現所以可以放心享用。
同先洗未來錢一樣短視。
...

短視,為求享樂,自由的代價,拭目以待。

本身係自己國家,農民食品可以自給自足

而家會因為 ,放棄健康

http://www.mingpaocanada.com/van/htm/News/20171009/vaa1h_r.htm

而且種過大麻的土地、污染,係唔可以種返正常食物嘅! 就算唔用同一幅地,但呢幅地種大麻,隔離幅地養牛、種蔬菜,泥土係會滲透,即係食返

同意樓上話齋,呢個國家

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Alange 發表於 18-10-21 12:16
人人只見短期利益,長期害處有排都仲未出現所以可以放心享用。
同先洗未來錢一樣短視。
...

短視,為求享樂,自由的代價,拭目以待。

本身係自己國家,農民食品可以自給自足

而家會因為 ,放棄健康

http://www.mingpaocanada.com/van/htm/News/20171009/vaa1h_r.htm

而且種過大麻的土地、污染,係唔可以種返正常食物嘅! 就算唔用同一幅地,但呢幅地種大麻,隔離幅地養牛、種蔬菜,泥土係會滲透,即係食返

同意樓上話齋,呢個國家

珍珠宮

回覆樓主:

其實睇睇下,英、美、澳、加,呢幾個香港人熱門國家。雖然澳洲成日比人話歧視勁,但而家美、加都唔多正常,似乎澳洲國策係最正常同保護自己國民。係咪咁呢?

琥珀宮

畀面勳章

大麻影響下犯法係咪就唔駛負責任?咁藥駕、性侵個d點計?

首頁

尾頁

跳至