蒸焗爐

feimuijai
|
邊部好介紹?

本身用緊whirlpool 但壞壞地要換
yucl_hk
|
P記新出左部大蒸爐
永然
|
yucl_hk 發表於 18-10-21 10:58
P記新出左部大蒸爐

係?請問有型號或詳細資料嗎
yucl_hk
|
永然 發表於 18-10-21 12:24
係?請問有型號或詳細資料嗎

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-10-21 16:35
iamcute_lala
|
Panasonic好啲定係惠而浦好啲啊?
艾妃
|
P記新出大蒸焗爐我買咗呀。用黎蒸過魚同排骨,時間好準,輸入幾多g,佢會衡量需要蒸既時間,真係剛剛好。佢有個健康炸功能,我整過雞翼同麥樂雞,麥樂雞好脆,雞翼似焗多但係好嫩滑好多汁。焗方面我覺得普遍比其他焗爐上火,之前用德國寶焗麵包180℃要11分鐘先上色,個大P就8分鐘已經上晒色。用咗3星期,暫時滿意,唯一不好就係無得自己著爐燈
careys
|
艾妃 發表於 18-10-21 17:17
P記新出大蒸焗爐我買咗呀。用黎蒸過魚同排骨,時間好準,輸入幾多g,佢會衡量需要蒸既時間,真係剛剛好。佢 ...

幾錢?
艾妃
|
careys 發表於 18-10-21 17:18
幾錢?

我家人幫我買4千鬆
candiceLingLing
|
P記新出大蒸焗爐我買咗呀。用黎蒸過魚同排骨,時間好準,輸入幾多g,佢會衡量需要蒸既時間,真係剛剛好。佢 ...

前面定後面出煙?

艾妃
|
candiceLingLing 發表於 18-10-21 23:53
前面定後面出煙?

後面,但唔大蒸氣
tobbywong
|

請問係咪純蒸焗?最長可以蒸幾耐?thanks!
艾妃
|
tobbywong 發表於 18-10-22 00:04
請問係咪純蒸焗?最長可以蒸幾耐?thanks!

3個鐘,佢有低溫蒸,健康蒸同快蒸
登!登!登!
|
回覆 艾妃 的帖子

我見佢個水樽好細, 最長可以蒸幾耐?
toitoilover21
|
我都比較緊4s 同Panasonic ,唔知買邊部好
|

請問係要自己磅完輸入幾多g 嗎?同埋有冇慢煮功能?
艾妃
|
登!登!登! 發表於 18-10-22 07:59
回覆 艾妃 的帖子

我見佢個水樽好細, 最長可以蒸幾耐?

可蒸3小時
艾妃
|
toitoilover21 發表於 18-10-22 08:16
請問係要自己磅完輸入幾多g 嗎?同埋有冇慢煮功能?

係呀,大概得架喇,上次條魚238g,佢有得揀200/300g,我揀200g,蒸完出黎剛剛好有低溫蒸功能
|
艾妃 發表於 18-10-22 09:38
係呀,大概得架喇,上次條魚238g,佢有得揀200/300g,我揀200g,蒸完出黎剛剛好有低溫蒸功能
...

低溫蒸即係幾多度?等於慢煮?
艾妃
|
toitoilover21 發表於 18-10-22 09:41
低溫蒸即係幾多度?等於慢煮?

佢有得較,好似有60℃70℃,我無去研究,我估係慢煮
|
艾妃 發表於 18-10-22 10:21
佢有得較,好似有60℃70℃,我無去研究,我估係慢煮

好吸引!我以為冇慢煮
請問你買幾多錢?