請問一個月大BB有鼻水同咳痰,用吸鼻器一日可以多少次?

hazelw
|
一個月大BB有鼻水同咳痰,用吸鼻器一日可以多少次?大約幾來好。
KimiTang1013
|
hazelw 發表於 18-10-21 11:15
一個月大BB有鼻水同咳痰,用吸鼻器一日可以多少次?大約幾來好。

有好多鼻水?
hazelw
|
一般, 打乞嚏,聽到佢鼻入邊有鼻水,跟住佢就咳。
hazelw
|

|
hazelw 發表於 18-10-21 11:41

有冇睇醫生呢?BB重細唔建議一日吸太多
hazelw
|
回覆 KimiTang1013 的帖子

see咗e生,話佢感冒。如果吸2次o ng ok呢thx
|
hazelw 發表於 18-10-21 12:37

yingying1128
|
hazelw 發表於 18-10-21 12:37

我B未滿月就吸,醫生叫嘅,一有鼻水就吸,吸得越密越快好,因為我B冇藥食,2-3日有好轉,7日到好番曬
RubyYu07
|
bb仲細,你有無帶佢睇醫生?
hazelw
|
回覆 yingying1128 的帖子

可以吸咁多次?怕整親佢鼻膜。
hazelw
|
回覆 RubyYu07 的帖子

see咗e生。e生有藥開,但盡量唔食住。
RubyYu07
|
hazelw 發表於 18-10-21 19:36
回覆 RubyYu07 的帖子

see咗e生。e生有藥開,但盡量唔食住。

咁醫生有無話可以比佢吸鼻吖?
hazelw
|
RubyYu07 發表於 18-10-21 21:08
咁醫生有無話可以比佢吸鼻吖?

比咗支鹽水,洗鼻,同藥
令外一個e生,就比吸鼻,冇講可以吸幾多次。see咗2位e生。
RubyYu07
|
hazelw 發表於 18-10-22 01:30
比咗支鹽水,洗鼻,同藥
令外一個e生,就比吸鼻,冇講可以吸幾多次。see咗2位e生。
...

咁都可以啦,不過次數都係唔好咁多次。
hazelw
|
RubyYu07 發表於 18-10-22 19:20
咁都可以啦,不過次數都係唔好咁多次。

thx.