15吋厚既queen size床褥,買kingsize既床單包得到嗎?

ccmoon
|
暫時只見espirit有15吋既床單買,其實牌子多數都係10吋左右,如果我買king size,包到張床褥嗎?
靚靚熊太太
|
我平時也是用king size 床單for queen size bed ,冇問題
wcpcelia    發表於 18-10-21 16:50
ccmoon
|
靚靚熊太太 發表於 18-10-21 12:51
我平時也是用king size 床單for queen size bed ,冇問題

請問你床褥幾厚呀?我問過rapee佢話唔得
靚靚熊太太
|

我queen size 床褥10寸,我自己張king size15寸,平時床單買king size ,兩張床都ok,冇問題喎!
攝入啲咋嘛

小金龜
|
唔得
貧窮媽媽
|
ccmoon 發表於 18-10-21 13:14

我嗰張11吋,呢隻牌子都冇咩款啱用
Rilakkuma12
|
好似唔得,我有買,問下nature homx, 佢嗰啲尺寸大啲
ccmoon
|
靚靚熊太太 發表於 18-10-22 01:05
我queen size 床褥10寸,我自己張king size15寸,平時床單買king size ,兩張床都ok,冇問題喎!
攝入啲咋嘛
...

你有冇特別買邊個牌子既床單呢?
ccmoon
|
Rilakkuma12 發表於 18-10-22 08:06
好似唔得,我有買,問下nature homx, 佢嗰啲尺寸大啲

呢間真係冇睇過,下次經過望望先
LuckyGirl
|
應該唔得
Cara2006
|
ccmoon 發表於 18-10-21 13:14

土炮冇都唔其,有咁大也未必多款選擇,未必合你心水,去睇下外國品牌。

heiheiada
|
ccmoon 發表於 18-10-21 12:26
暫時只見espirit有15吋既床單買,其實牌子多數都係10吋左右,如果我買king size,包到張床褥嗎?
...
我有冇睇錯,15吋厚,成一尺3吋厚?
sf013hk
|
回覆 heiheiada 的帖子

口多搭句。真係唔知佢點反轉張床褥。
emichi
|
ccmoon 發表於 18-10-21 12:26
...

Cherry, Casablanca 都有,但要買純天絲系列先包到咁厚床褥,比一般床單貴,你可以再問吓
ccmoon
|
heiheiada 發表於 18-10-22 10:30
我有冇睇錯,15吋厚,成一尺3吋厚?

15吋冇睇錯呀,正確黎講我張床褥係14吋的
ccmoon
|
emichi 發表於 18-10-22 10:40
Cherry, Casablanca 都有,但要買純天絲系列先包到咁厚床褥,比一般床單貴,你可以再問吓
...

thx
靚靚熊太太
|
ccmoon 發表於 18-10-21 20:11
你有冇特別買邊個牌子既床單呢?

我冇買特別牌子的床單,其實我住美國,我經常用king size 床單 for queen size 床,因為我喜歡攝入底