影視娛樂

跳至

首頁
23456...18

尾頁

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-28 19:03
係,其實馬生唔夠紅,俾人搶戲,我無怨。

但係作為觀眾,我唔可以接受將個人利益凌駕於成套劇之上。成套 ...

原本我已唔太鍾意哩個男一(由佢出道已唔 lije,但我知好多人好 like佢,各花入各眼啦!),知道哩個消息真係要 dislike。咁我只睇花絮及涼生 cut 算!

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-14 20:39
三國機密睇到34集,目前為止,馬天宇演技起碼80分。係比較高級的演技方式。話佢無演技的人,恐怕只有柴九, ...

三國機密,我一早睇哂,唯一缺點係全劇節奏慢。

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-25 11:53
小學雞寫書

佢寫書唔小學雞㗎,前兩本我都有買。

如花姐去旅行你覺得佢係暖男,咁睇完北鼻,佢就係完美嘅另一半了!

男爵府

JoanC 發表於 18-11-28 20:15
原本我已唔太鍾意哩個男一(由佢出道已唔 lije,但我知好多人好 like佢,各花入各眼啦!),知道哩個消息真 ...

不要只看某人在不同樓放一些未經証實的消息!網絡上的消息眼看未為真,有沒有去了解一些人所做的行為?作為一個有質數的㙯人”馬”不應在微博上開撕令到兩幫粉絲在微博上開罵戰仲要將朋友拉票對話放上微博令到對方尷尬,仲要2次岀完博後秒刷,第一次話比人蝦話要關博但比人看到一直在缐看兩幫開戰,但不久又開返博,原本對他沒有好與壞的感覺但經過這幾次看見他的行為十分反感,一個好的藝人係做好本份鍛練好演技不是用旁門左道增熱度

公爵府

JoanC 發表於 18-11-28 20:24

如花姐去旅行你覺得佢係暖男,咁睇完北鼻,佢就係完美嘅另一半了!
花樣姐姐我有睇,當時鐘意李治廷(而家都鐘意)。佢同廷廷真係互補噶,可能第二季佢唔參與,因為要拍幻城

公爵府

JoanC 發表於 18-11-28 20:15
原本我已唔太鍾意哩個男一(由佢出道已唔 lije,但我知好多人好 like佢,各花入各眼啦!),知道哩個消息真 ...
我份人好較真,我要鐘意一個藝人就一定會起底先。本身我對於兩位演員都係中立的,不過呢套戲之後,我好有意見!

既然樓上有人歪曲事實,我都將當時情形同事實還原一下。

當時要補拍,有人放出風聲話《涼生》的偽兄妹戀唔過審,又話馬生演技差,感情戲交唔到貨要重拍。於是雙方粉絲有爭執,跟住某人的粉絲人身攻擊馬生已經過生的親人,而且仲鬧到上熱搜榜第二,所以馬生先關閉微博評論功能。佢的原意系,唔希望粉絲見到人鬧佢,然後再反擊。馬生每天微博評論都超過10幾萬,如果關閉微博評論,“流量”的損失會幾大?如果好似某人講的用旁門左道博眼球,點解佢要關閉評論啊?馬呢個微博根本唔系所謂的“開撕”動員令,而系結束令!

所謂開翻博,我而家都未見佢開翻個評論功能,足足兩年了!

至於將幫朋友拉票的對話放上微博,然後秒刪。睇下果位朋友系邊個?系楊紫!你睇過花樣姐姐,你就知佢地關係有幾好。馬生一向幫楊紫宣傳新劇,都系直接放對話截圖喇。

我作為觀眾,我立場一向都系:馬生唔夠人紅,人地投資的戲,人地擔正好正常,呢個系娛樂圈生存法則,無得怨。但係唔能夠犧牲成套戲去襯托某一個人,搞到套戲9唔搭8。

公爵府

我份人好較真,我要鐘意一個藝人就一定會起底先。本身我對於兩位演員都係中立的,不過呢套戲之後,我好有意見!

既然樓上有人歪曲事實,我都將當時情形同事實還原一下。

當時要補拍,有人放出風聲話《涼生》的偽兄妹戀唔過審,又話馬生演技差,感情戲交唔到貨要重拍。於是雙方粉絲有爭執,跟住某人的粉絲人身攻擊馬生已經過生的親人,而且仲鬧到上熱搜榜第二,所以馬生先關閉微博評論功能。佢的原意系,唔希望粉絲見到人鬧佢,然後再反擊。馬生每天微博評論都超過10幾萬,如果關閉微博評論,“流量”的損失會幾大?如果好似某人講的用旁門左道博眼球,點解佢要關閉評論啊?馬呢個微博根本唔系所謂的“開撕”動員令,而系結束令!

所謂開翻博,我而家都未見佢開翻個評論功能,足足兩年了!

至於將幫朋友拉票的對話放上微博,然後秒刪。睇下果位朋友系邊個?系楊紫!睇過花樣姐姐,你就知佢地關係有幾好。馬生一向幫楊紫宣傳新劇,都系直接放對話截圖喇。覺得自己發呢個微博拉票唔合適,刪咗有咩問題?而家有錯唔俾人改噶?

我的立場一向都系:馬生唔夠人紅,人地投資的戲,人地擔正好正常,呢個系娛樂圈生存法則,無得怨。但係唔能夠犧牲成套戲去襯托某一個人。搞到套戲9唔搭8。

公爵府

JoanC 發表於 18-11-28 20:17
三國機密,我一早睇哂,唯一缺點係全劇節奏慢。

系咯,佢地講野好慢,我基本開2倍速睇噶,唔止皇帝仔,系全部人講野都好慢。佢地唔系通过“讲嘢慢”黎注水,咁搞笑啩

其實權謀劇、諜戰片、商战片,節奏一定要快,節奏一快,觀眾就唔會留意到D BUG。

三國機密仲有一個問題系選錯2個女主。皇后同王妃都老,同皇帝仔司馬懿無CP感。其實萬茜應該用配音,佢把聲太老了。

公爵府

JoanC 發表於 18-11-28 20:24

我果日上微博,見到佢D老粉寫佢D蝦碌嘢,其中一段就係話佢好多字唔識寫,如果個字超過12筆,佢就畫圈圈噶啦。

可惜系長圖,我如果放上黎,會睇唔清。入面仲有好多嘢。例如粉絲探班帶嘢食俾佢,佢會收埋個飯盒帶翻屋企。佢屋企有間房專門放飯盒。

珍珠宮

l.s.l.s 發表於 18-11-28 21:00
不要只看某人在不同樓放一些未經証實的消息!網絡上的消息眼看未為真,有沒有去了解一些人所做的行為?作 ...

咁你有無咩可以解釋到涼生點解突然咁樣改變呢?

我唔鍾意果個男主角並非因為馬天宇,係好多年前已唔鍾意佢。坦白講男藝人,我都無乜邊幾個係認識真人,最多都係偶然遇見過,平時睇下新聞、小道、花絮、微博之類。不過如果馬天宇係你講咁嘅為人,佢唔須要暗地裏做咁多公益,一早就做一件揚一件。更加唔會接近每拍一部戲都同場藝員成為朋友,而唔成為朋友嘅真係數得出,哩啲總係有原因。

而另一個,我相信嘅係物而類聚,大多數人會偏向同自己品性接近嘅人一齊。看看跟馬天宇走得近嘅係咩類型嘅人,咁應該都估到佢多少。

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-28 21:34
我份人好較真,我要鐘意一個藝人就一定會起底先。本身我對於兩位演員都係中立的,不過呢套戲之後,我好有意 ...

起底哩樣,我同你都幾次,基本上果排鍾意果個藝員,我都會橫掃所有資料,我啲朋友都話我痴痴地,煲劇 like 藝人係休閒嘢,話我搞到收集學術資料咁。不過我堅持一樣,喜歡一個藝人,唔應只係因為外形,專業及品性都好重要。同樣,我唔鍾意嘅總係有啲原因,唔會只係網上見到一兩個就 dislike。而且我唔鍾意果位藝人係由佢香港出道時已開始,果陣我都未開始煲大陸劇,未識馬天宇,所以係另有原因。

有粉絲護主係正常嘅,唔好動怒,相知者心照算啦!馬天宇截圖件事,我當時都有見到,不過果排班,我無經常留意,所以突然見到唔知佢話邊個,後來見有人話涼生大改動,我都有懷疑,唉!

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-28 21:15
花樣姐姐我有睇,當時鐘意李治廷(而家都鐘意)。佢同廷廷真係互補噶,可能第二季佢唔參與,因為要拍幻城
...

你有無睇『放開我北鼻』?你會見到一個好爸爸嘅馬天宇………真係估唔到以佢嘅成長嘅環境,竟然仲咁有父愛。

公爵府

JoanC 發表於 18-11-28 23:55
起底哩樣,我同你都幾次,基本上果排鍾意果個藝員,我都會橫掃所有資料,我啲朋友都話我痴痴地,煲劇 like ...

我好鐘意睇花絮,我覺得d演員咩性格,同邊個玩得埋,睇得好清楚。以及套戲有咩改動,都可以從花絮睇到。

非常同意,藝人要有外型,有演技,更要有人品。好似胡歌,坤哥呢d大陸藝人,我都起過底。馬生,如果佢唔係人品唔錯,我唔會開專樓俾佢。

馬生發火,除咗套戲大改,更因為某人粉絲攻擊佢,話佢剋死阿媽害死阿爺,話佢遲早累死全家!佛都有火!你應該知道佢身世。佢5歲果陣,阿媽就過身。一出道,有人話佢gay,仲將謠言講俾佢阿爺知,阿爺病情加重過身。所以佢應該好內疚。

公爵府

JoanC 發表於 18-11-29 00:03
你有無睇『放開我北鼻』?你會見到一個好爸爸嘅馬天宇………真係估唔到以佢嘅成長嘅環境,竟然仲咁有父愛 ...

我無睇啊,因為一向唔多鍾意綜藝節目,花樣姐姐都係為咗底廷廷。

佢可能比較難結婚生仔⋯⋯你有無睇《拜託了冰箱》?佢d擇偶條件咁高,點搞啊?呢條link應該可以睇到。呢個訪談節目都唔錯。

http://www.bilibili.com/video/av23284020

公爵府

下午3點,搶書啊!

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-29 00:16
我無睇啊,因為一向唔多鍾意綜藝節目,花樣姐姐都係為咗底廷廷。

佢可能比較難結婚生仔⋯⋯你有無睇《拜 ...

我有睇拜託了冰箱,佢要求唔高呀!我有得揀,我都想揀一個咁嘅伴侶『彷彿永遠分離,卻又永遠相依』,佢之前已有講過,大家各自攜有自由嘅空間,但永遠知道有須要時,他必在,係一個窩心嘅感覺。可能我同佢都一樣係非常須要自由,而唔鍾意繁華。佢初時會入行都係因為想改善生活;之後愛上演戲,因為可以過不同嘅故事。佢唔紅只係因為佢唔進取,並不是能力不及。佢堅持唔可以接太多工作,就係要留返時間休息、旅遊、同照顧人,有幾多藝人願意不停放棄機會,係為咗堅持每年都照顧山區兒童?

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-11-29 00:16

佢可能比較難結婚生仔⋯⋯你有無睇《拜 ...

放開我北鼻係一個圓佢做父親嘅夢想,youtube 有得睇。

公爵府

JoanC 發表於 18-11-29 08:43
我有睇拜託了冰箱,佢要求唔高呀!我有得揀,我都想揀一個咁嘅伴侶『彷彿永遠分離,卻又永遠相依』,佢之 ...

我都搜集咗一d佢做過的公益。

公爵府

真係好暖男,好謙卑

佢性格最大特點就係~~溫柔

但正如我廷廷評價佢,唔好睇佢表面好柔,佢其實好man!

公爵府

圖片是乾貨,文字是注水

首頁
23456...18

尾頁

跳至