自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

evitalcm 發表於 18-10-21 15:52
荃豐中心許xx

我仔都係睇佢!可能今日星期日所以full book! 無得預約! 不過真係等好耐
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

你不如上港安啦!搭兩個站巴士十分鐘左右就到

大宅

evitalcm 發表於 18-10-21 14:40
純呻! (唔 aum 聽唔好理) 啲診所姑娘有時真係好q吋,開門話預約 full ,ok, 咁登記排隊等,又話要等11 點後 ...

認同好多診所姑娘係不知所謂

水晶宮

而家好多個都係咁,唔舒服已經辛苦,仲要俾錢受氣,仲要等好耐先可以睇,有d 電話掛號都唔俾。然後又唔知醫生幾點返,親身去掛號之後又要坐喺到等,行開左當唔排

伯爵府

回覆樓主:

好多診所姑娘都係咁吋,我家樓下嗰個就係咁,我試過比佢鬧足幾分鐘,“同你講左你又唔聽,而咪要走來求我囉!……”

子爵府

回覆樓主

唔知點解好多好醫生個姑娘都係態度好衰,可能持住自己醫生多人睇,覺得出名,個個黎求佢睇咁,所以就好q串。但叻嗰個係醫生而唔係姑娘囉,哪來的囂張呢?反而好多好醫生都好好人。

不過又咁講,做診所姑娘都幾悶,一日咁多病人,不停重複講類似嘅野幾十甚至成百次,重複得多都係燥.

男爵府

yl88 發表於 18-10-21 20:30
這個態度真心差
睇過一次以後不會再看
其實同層的小敏叔 都好多人睇 可考慮

touchwood講句,下次有需要會轉
你快樂,所以我快樂 !!!

男爵府

lhbaby 發表於 18-10-21 20:34
可能旺角卓x中醫登記嗰個姑娘會令你更火滾,我睇十次十次都西面,唔知既以為你殺佐佢全家
...

差不多,個個係後生女嚟

男爵府

lhbaby 發表於 18-10-21 20:38
如果個仔未滿16歲我會直接x佢,喺咪要一個未成年人自己嚟睇醫生(特別喺小朋友)x到佢無仔生
...

我個都係未滿16的 佢話改咗要親身登記,我問佢你門口同入面都冇地方寫過,況且我早2個月先睇咗都係咁幫個仔掛號啦?嚟到再同你報到,有咩問題?問佢幾時開始有呢個規矩?佢話改咗好耐? 即係佢 like就得,唔 like就唔得。

男爵府

竇漪房 發表於 18-10-21 20:41
你不如上港安啦!搭兩個站巴士十分鐘左右就到

如果唔係因為係近屋企同埋有醫療卡,我先唔會睇佢,病嘅時候已經辛苦,仲要等鬼咁耐。但最慘重點係,個仔試過第二個醫生藥有啲胃痛,睇佢啲藥又冇事。

男爵府

回覆樓主

咁係因為醫生/公司出手低>姑娘人工低時間長>冇人肯做>請唔到人>醫生更加唔會炒人
九成姑娘係西面港女,MK妹,唔至在C9,嫁唔出既女人佔多數

男爵府

貧窮媽媽 發表於 18-10-21 21:02
而家好多個都係咁,唔舒服已經辛苦,仲要俾錢受氣,仲要等好耐先可以睇,有d 電話掛號都唔俾。然後又唔知醫 ...

exactly

男爵府

tang0809 發表於 18-10-21 21:02
好多診所姑娘都係咁吋,我家樓下嗰個就係咁,我試過比佢鬧足幾分鐘,“同你講左你又唔聽,而咪要走來求我囉 ...

你呢單仲慘情啲

男爵府

little06 發表於 18-10-21 21:04
唔知點解好多好醫生個姑娘都係態度好衰,可能持住自己醫生多人睇,覺得出名,個個黎求佢睇咁,所以就好q串 ...

男爵府

師奶甲 發表於 18-10-21 21:26
咁係因為醫生/公司出手低>姑娘人工低時間長>冇人肯做>請唔到人>醫生更加唔會炒人
九成姑娘係西面港 ...

你都講出我心中個句,我原先都想講,十個有九個啲姑娘都係嫁唔出

男爵府

evitalcm 發表於 18-10-21 15:52
荃豐中心許xx

估唔到
我以前一家都係睇佢,d姑娘又無咩喎
許醫生又好好,好細心
真係估唔到幾年無睇就變成咁
之前呢度有人教
話可以睇醫生時同醫生講下姑娘態度差
雖則未必有用
但起碼俾醫生知道
我覺得好嘅醫生會做返d野

男爵府

evitalcm 發表於 18-10-21 21:29
你都講出我心中個句,我原先都想講,十個有九個啲姑娘都係嫁唔出
...

因為我自己做依行,D同事真係性情古怪,同埋絕對物以累聚,一個西十個都係西人,就算一個唔做,再請都係西人,因為新人會比舊果批敎壞

大宅

回覆樓主:

其實都算服務性行業啊~點解咁串又成日黑面呢?

試過睇過一個醫生好好,但接待姑娘日日好似die father 咁,睇得醫生已經病,仲要受你氣,我老公次次睇,次次入房都同醫生講個姑娘咁串既,你親戚黎㗎?醫生都唔出聲,咁下次再去咪又見到佢。因為只有呢個醫生夾到,睇一次就好,轉其他醫生都要睇2,3次先好。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

師奶甲 發表於 18-10-21 21:37
因為我自己做依行,D同事真係性情古怪,同埋絕對物以累聚,一個西十個都係西人,就算一個唔做,再 ...

咁妳係咪自己所講嘅嗰類

男爵府

evitalcm 發表於 18-10-21 14:40
純呻! (唔 aum 聽唔好理) 啲診所姑娘有時真係好q吋,開門話預約 full ,ok, 咁登記排隊等,又話要等11 點後 ...

令的諗起上年去照結構時(旺角陳*儀),個醫生係好好人呀,衰在個姑娘勁串又黑面,爭啲想開佢波最後忍住走,而家諗起都嬲呀

首頁

尾頁

跳至