求同路人<又系樓上嘈音>

叮妹
|

早前同上面反映過佢又幾好有細力左,我都冇咁緊張,近日因冇開冷氣,風扇、間屋更加靜,但就會聽到上面好嘈,我知系<正常>家居聲,而我都有問題敏感嘅人,我都吾好意思再上去講,我都知系解決吾到,但真系好難調節心情
小小馬奇朵
|
我對聲音都好敏感
如果係正常家居聲
自己調節下心理

最嬲係專登嗰啲
又冇佢符,好影響生活
bbshop_bb
|
我樓上晚晚11:30跳繩
日頭會由佢,但夜晚,我就難忍
叮妹
|
我呢兩日都冇乜胃口食野、剛打去心情熱線之類呻左十分中好D,我排政府心理E生11月尾去見,佢會有D方法教我,好期待……
crystal媽咪
|
叮妹 發表於 18-10-21 15:23
我呢兩日都冇乜胃口食野、剛打去心情熱線之類呻左十分中好D,我排政府心理E生11月尾去見,佢會有D方法教我 ...

樓上有噪音真係好難搞。一係就搞番佢,一係就投訴。都係冇乜用,我樓上都會成為有人拖凳……………………
叮妹
|
crystal媽咪 發表於 18-10-21 15:37
樓上有噪音真係好難搞。一係就搞番佢,一係就投訴。都係冇乜用 ...

其實我覺得系我問題多D、我睇好多討論區我上面已系輕微果隻,真系好想早D睇坊間心理E生,因表面上同口講冇野,但心內有好多心結未解……要問下價$先,貴又負擔吾起
叮妹
|
我呢3日輕左4磅……呢D真系吾好恨……剛又打另一熱線傾二十分中放鬆左D至有胃口去食飯
teresayan07
|
叮妹 發表於 18-10-21 15:00
早前同上面反映過佢又幾好有細力左,我都冇咁緊張,近日因冇開冷氣,風扇、間屋更加靜,但就會聽到上面好嘈 ...

正常家居聲真係無辦法..
唯有自己帶耳塞..
叮妹
|
政府要11月尾至睇
crystal媽咪
|
叮妹 發表於 18-10-21 16:23
其實我覺得系我問題多D、我睇好多討論區我上面已系輕微果隻,真系好想早D睇坊間心理E生,因表面上同口講冇 ...

之前有人講過淘寶有啲唔知咩神器,震返上面。不過自己冇得走,我冇咁做過。
宜家覆緊嘅時候,樓上唔知做緊乜嘢、揼緊乜嘢
叮妹
|
crystal媽咪 發表於 18-10-21 16:31
之前有人講過淘寶有啲唔知咩神器,震返上面。不過自己冇得走,我冇咁做過。
宜家覆緊嘅時候,樓上唔知做緊 ...

咁又吾洗,系我有問題多D,
crystal媽咪
|
叮妹 發表於 18-10-21 16:33
咁又吾洗,系我有問題多D,

咁放鬆下,上嚟傾下。不過今日好似好靜,我第一次走咗去高登一轉
叮妹
|
crystal媽咪 發表於 18-10-21 16:34
咁放鬆下,上嚟傾下。不過今日好似好靜,我第一次走咗去高登一轉 :holdyrmouth ...

好多謝你啊!我睇香討,好多嘈音同路人,但我登記左又發言吾到
crystal媽咪
|
叮妹 發表於 18-10-21 16:43
好多謝你啊!我睇香討,好多嘈音同路人,但我登記左又發言吾到

唔使客氣,如果同你傾下計可以令到你舒緩啲,冇問題。
我齋睇冇登記
docomo
|
放d輕音樂,舒緩吓情緒,又可分散對唔中意嘅聲音的注意。
Winky889
|
我樓上同隔離屋的嘭門聲我好聽得好清楚,仲要半夜1點,我新搬來唔敢投訴
vanvan1107
|
bbshop_bb 發表於 18-10-21 15:17
我樓上晚晚11:30跳繩
日頭會由佢,但夜晚,我就難忍

我樓上都係架,成日跳繩同喺屋企大大力咁跑架討厭到爆
Angelice-BeBe
|
如果係自己問題多,不如試下屋企播下音樂,柔和細細聲,會有助抒援下自己情緒同心情,可以分散下自己注意力。

我自己近期早上,一個人喺屋企,都係播下jazz,輕鬆嘅,感覺幾舒服
ricecooking
|
vanvan1107 發表於 18-10-21 17:22
我樓上都係架,成日跳繩同喺屋企大大力咁跑架討厭到爆

我樓上有個bb, 日日跑跑跳跳,掟野,大力開關柜,上去仲見佢拖住張椅行來行去 晚晚嘈到10點佢訓為止
tell-me-y
|
叮妹 發表於 18-10-21 15:00
早前同上面反映過佢又幾好有細力左,我都冇咁緊張,近日因冇開冷氣,風扇、間屋更加靜,但就會聽到上面好嘈 ...

樓上細路嘈
夜晚11, 12點都照嘈玩到癲晒
覺得大人無d 家教
正發瘟來