好多白鴿企係上面搂層曬衫架,成日疴屎,整污糟D衫

PUIPUI2000
|
有咩解救方法, 都唔知點解咁多白鴿
loved
|
第一步先同管理處及業委會講,最好影埋相,如無效

第二步,報去食環,不過通常食環都無能,再無效

第三步,同區議員講,追多幾次,有選舉前會跟緊d

要準備長期作戰,祝成功
算死草
|
PUIPUI2000 發表於 18-10-21 17:53

掛CD嚇走佢
叮妹
|
呢幾個月開始有鴿企一陣,我吾敢哂了
PUIPUI2000
|
loved 發表於 18-10-21 19:30
第一步先同管理處及業委會講,最好影埋相,如無效

第二步,報去食環,不過通常食環都無能,再無效

都唔知點解個屋村越嚟越多白鴿好似有人養咁
新秦先生
|
打小小本,買幾隻乳鴿掛出街外面就會見效.
sakura888    發表於 18-10-22 15:44
loved
|
PUIPUI2000 發表於 18-10-21 20:02
都唔知點解個屋村越嚟越多白鴿好似有人養咁
因為有開第一隻黎到覺得係安全,自然帶埋其他鴿黎
healthymimi
|
新秦先生 發表於 18-10-21 20:08

babywater
|
PUIPUI2000 發表於 18-10-21 17:53

d白鴿成日來食我種在外面的植物,佢地最中意多肉植物,成盆俾佢地食哂
bobomia
|
鋪層紗或者蚊網蓋住晾衫位置OK嗎?
aliensss2008
|
掛隻紅燒乳鴿出去
jpangel    發表於 18-10-22 11:51
joey_bear
|

tansyneko
|
aliensss2008 發表於 18-10-21 23:33
掛隻紅燒乳鴿出去

PUIPUI2000
|
bobomia 發表於 18-10-21 22:42
鋪層紗或者蚊網蓋住晾衫位置OK嗎?

用过呢个方法了,D屎疴左落去重難清潔
Angelice-BeBe
|
樓上會不會有人餵鴿?
wyl
|
掛CD或閃光嘅嘢可以嚇走白鴿。
bobomia
|
其實我睇唔明你個標題寫乜。你嘅意思係咪話有好多白鴿喺你樓上個晾衫到屙屎跌落你嗰度整汙糟你啲衫?
PUIPUI2000
|
bobomia 發表於 18-10-22 10:49
其實我睇唔明你個標題寫乜。你嘅意思係咪話有好多白鴿喺你樓上個晾衫到屙屎跌落你嗰度整汙糟你啲衫?
...

yes
肥豹
|

第一次聽
tsung
|
wyl 發表於 18-10-22 09:09
掛CD或閃光嘅嘢可以嚇走白鴿。