一次過買夠大半年用

mandy952
|

如洗頭水,護髮素,返梘,紙巾,洗衣液,洗潔精之類,有冇人係咁?咁買法主要原因係因為平好多,但要放屋企起碼半年以上
面膜最勁,應該存貨2百張左右
yyan
|
到!因為減價
廁所厠紙,盒裝紙巾,廚房紙巾,牙膏,牙刷,洗頭水,護髮素,沖涼液,洗手液
一定有兩,三支存貨
lovebbb
|
不會了,唔知點解,我屋企愈準備多用品,消耗愈快
yingg92
|
mandy952 發表於 18-10-21 18:26
如洗頭水,護髮素,返梘,紙巾,洗衣液,洗潔精之類,有冇人係咁?咁買法主要原因係因為平好多,但要放屋企 ...

wcpcelia    發表於 18-10-22 14:39
blackberry
|
我外家係,因為屋大,我自己唔會,無咁多位,藥房買都唔貴
sasatt
|
我會呀
為了買夠500送50coupon
買左好多廁紙
夠半年用
bosch
|
如洗頭水,護髮素,返梘,紙巾,洗衣液,洗潔精之類,有冇人係咁?咁買法主要原因係因為平好多,但要放屋企 ...

我成日都買好多,但屋企人多好快用晒。小朋友唔用果d 咪襟用。
細姐姐
|

主要原因冇時間買,一次買定各樣多d,一定有存貨
sugarcheung
|
對!
呢啲日常生活必需品我一定要有一定存貨先至安心
我永遠都有好多在家,尤其盒裝紙巾、卷紙、帶出街嘅紙巾
叮妹
|
M巾同厠紙常買定,全部放上櫃頂吾阻訂
我愛Corina
|

以前會,而家每樣有一件spare 就夠。
yvonne818
|
如果平,又有嘢送,就算屋企有存貨都會買定,唔會就嚟冇先去買
wcpcelia    發表於 18-10-22 14:40
qoo888    發表於 18-10-21 22:08
大力大力
|
屋企光管買了一箱40支,足夠一两年用~
catcatlam6
|
放屋企半年以上咁咪好阻地方,我寧願分開幾次買
o水玲瓏o
|
我都係咁,尤其對特價減價字眼冇免疫能力
1仔1女
|
我會,柔順劑同洗衣液都各有十支,因為過一排又加價,所以趁平又有手就買定
mmya
|
唔會 冇咁多地方擺
himhim0502
|
一向都唔会
annlee
|
有地方放都會但真係無位放
2heiBBmama
|
我一向見特價就入定幾支,廁紙平又入多幾條,有次買滿300有92折再平$60,為左$60我再買到夠數為止,反正都會用既,吾喜歡要用時無得用…