請教用鐘點jm

DFSON
|

如有個幾老實既鐘點,假期黎屋企清潔,你地會全程係屋企睇住定放心比佢係屋企清潔自己落街,通常大家安排咩時間?屋企會有cam嗎?
I9528
|
DFSON 發表於 18-10-21 18:34
如有個幾老實既鐘點,假期黎屋企清潔,你地會全程係屋企睇住定放心比佢係屋企清潔自己落街,通常大家安排咩 ...

屋企無 cam,有時會自己落街
個鐘點幫咗我成十年(嫁咗香港人嘅菲律賓人嚟)
細姐姐
|
如有個幾老實既鐘點,假期黎屋企清潔,你地會全程係屋企睇住定放心比佢係屋企清潔自己落街,通常大家安排咩 ...

我以前用鐘點,俾埋屋企鎖匙佢,佢星期一至五做,我要返工

個亞姐住屋企附近屋邨,見佢都係正經人家

未结婚前,我亞Sir 用鐘點都係俾鎖匙架
sharon26788
|
信得過先會一直用,我唔會一直睇往,有時會入房做其他野,有時會落街買少少野,有時會同鐘點打幾句牙骹,無謂阻住佢做野。
DFSON
|
原來大家都咁放心,我就係唔想係屋企睇住好浪費時間。
crystal媽咪
|

以前用一個係印尼華僑, 好老實。
交低鎖匙畀佢,之後變得唔聽話, 叫佢做嗰啲嘢唔會做。亦都試過冇嚟到但扮有來呃鐘(約佢兩點至五點,我會兩點半至三點鐘上去, 有時冇出現)

當日佢話會嚟,冇嚟到。但係出糧嘅時候,佢有講嗰日有做嘢,之後即炒,不過我冇同佢解釋
alima
|
我冇睇住佢,通常開完門之後就出去,有時佢做完嘢會早走左,我會隻眼開隻眼閉
good_pig
|
我多數做自己野...又未試過落街, 我覺得貴重物品唔放出黎都冇大問題
DFSON
|
我假期用唔會交鎖匙,但老實呢個唔係成日黎到,我係網上搵左個後備,如果佢做得乾淨又做齊早走些少都無問題。
lovelybaby2015
|
唔會離家,萬一有咩誤會(例如自己唔見野)就唔好

七小口
|
仲有如果鐘點做嘢個時萬一有事
你又吾係度咁點?
有幫佢買保險都仲好
無 有起事上黎都吾知點
BBJOJO
|
crystal媽咪 發表於 18-10-21 21:05
以前用一個係印尼華僑, 好老實。
交低鎖匙畀佢,之後變得唔聽話, 叫佢做嗰啲嘢唔會做。亦都試過冇嚟到但 ...

BBJOJO
|
lovelybaby2015 發表於 18-10-21 21:39
唔會離家,萬一有咩誤會(例如自己唔見野)就唔好

agree
milktealai
|
我個鐘點有我屋企鎖匙,都做咗十年喇,我好信得過佢
Cara2006
|

屋企冇 cam ,我會開門比佢入屋,冇比 key,跟住會出街,叫佢自己關門。
同咗十多年,好老實。
我地係 12 - 4 ,一星期兩天。

Vinccy
|
我都好信我個鐘點ee,通常佢來時我仲瞓緊,佢走時我係街市買緊餸(電子鎖㩒密碼)
carrie_piglet
|
我嗰個最初會夜晚時間喺屋企睇住佢做,做左一年佢話唔想夜晚做,覺得佢都可靠先比鎖匙佢下晝自己上黎做,so far都冇咩大問題
NatalieTY
|
比鎖鑰佢自己上黎,唔會有人係屋企,放低錢佢會自行找續,無裝cam... 保險一定要買。
DFSON
|
大家都好信任鐘點,想問你地係邊度搵?
babynetnet
|
通常ee黎吹一陣水,就推我女去行超市買吓餸!