懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家懷孕24w喇,岩岩開始諗房間放BB床既問題。
我同老爺奶奶住,佢地好多雜物,基本上連廳都冇乜位,我同老公間房有床同衣櫃,之間有條小走廊(只有大約18寸),我之前冇諗過原來BB床係咁大張,BB一定唔可以訓廳,即係BB床要放入房.....但真係冇位,有冇曾經有呢個問題或有諗法既朋友比比意見....

複式洋房

kanaxka 發表於 18-10-21 21:48
我同老爺奶奶住,佢地好多雜物,基本上連廳都冇乜位,我同 ...

bb床放廳,再買網床放入房,晚上bb同自己瞓,朝早自己休息時bb響廳瞓bb床比6299/ 陪月照顧。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我朋友都係類似你既情況,佢都係日頭時間bb都係系廳架,因為房間實在冇位置喇,晚頭訓覺再入大人房

男爵府

我同老爺奶奶住,佢地好多雜物,基本上連廳都冇乜位,我同 ...

仲有無房?

大宅

可以將張床改做上面衣櫃下面床嗎?咁本身衣櫃個位就放bb床

禁止訪問

男爵府

樓主已經講咗一定唔可以訓廳,咁即係一定番房訓。其實都冇乜其他方法,只可以向上發展,衣櫃冇可能唔要,床又一定要,唯有升高自己張床,可以考慮雙人高架床,咁下面個位就可以放bb 床喇。
唔想轉床,就只係得番18吋條走廊,咁唯走揾張細嘅bb 床頂住先,但長遠計都係唔夠訓

男爵府

原本張雙人床唔要,改買另一張上下格床,下格係雙人床,上格係單人床果種古老鐵床。你同bb訓下格,老公訓上格。初生時買埋嬰兒分隔床放下格一齊同你訓。呢個方法可能比較簡單又可應付到起碼幾年。

複式洋房

回覆 bchuma 的帖子

當然冇啦,好細間屋

複式洋房

回覆 bonbon18 的帖子

我盡量唔想放bb出廳,因為我99中意拜神而且好論盡,一來唔想bb聞煙味,二來驚99整親佢

JD930    發表於 18-10-22 10:35

複式洋房

回覆 Kala0203 的帖子

我今日都諗過呢個方法,但房唔太,呢d衣櫃床多數都好長....我諗我要去宜家傢私睇下

複式洋房

回覆 mwsiipb2 的帖子

想問會唔會影響腰骨?

複式洋房

回覆 sizzlers 的帖子

可以諗諗喎,唔該晒!

複式洋房

回覆 AAV 的帖子

我同老公傾傾先,唔該晒

別墅

我就白天放BB床,我把房間的床加大到鋪滿晒空嘅走路位置,夜晚BB同我地訓,又唔需要擔心距會跌落床,衣櫃換趟門式,梳妝台直接拆佐。無辦法!

禁止訪問

男爵府

kanaxka 發表於 18-10-22 10:26
回覆 bchuma 的帖子

當然冇啦,好細間屋

同你一齊訓啦。我四個人都係咁訓

大宅

長遠bb都會大。high chair 用得三個月我覺得唔係好方法。
反而會不會考慮唔要個衣櫃?或暫換張大小小既床一起訓。

禁止訪問

男爵府

mwsiipb2 發表於 18-10-22 00:26

初生bb,零至三個月可以訓high chair。

有d high chair 說明書上講明唔可以瞓超過1小時,望清楚呀…

首頁

尾頁

跳至