夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我先假設佢地無私情.
我真係識個人係咁樣; 完全無自己既生活, 成世就依賴係另外一個人/組別身上
而呢個被依附既人/組別, 係完全睇佢唔起既; 多一個工人比佢洗.
於是雙方都有存在價值.

要發作, 當年一開始你就應該發作, 而家大家都慣左, 仲發什麼. 當佢係一張凳咪算.

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

相信你老公係搵到D錢又有超級有自信而且要話事既人,就算你不滿相信你老公也不會理,因為屋企一向佢做主導。佢對個女人可能冇野,不過佢就睇中個女人幫得手又對你地一家有好感,所以洗得就洗,個女人其實好慘,將感情寄託晒去你地一家,冇曬自己生活。比我當佢透明,keep錢丶打扮好自己,行出來大大方方做x太太就夠

大宅

我真係發現兩位可以做我soulmates,完 全中哂我心所想所做,多謝

大宅

當佢一張凳,做個漂漂亮亮的亞太....我真的是由心笑出來,多謝大家

大宅

A係女兵嗎? 咁搞笑既關係, 好似只有啲小說先有既劇情

大宅

不如當住佢地面話介紹個男人畀A識,睇下佢地咩反應?

男爵府

.

大宅

~小樹兒~ 發表於 18-10-22 11:31
我識一個女人,幫個男人事業上做牛做馬,個男人態度曖昧。而有啲人係完全冇回報下當自己奴隸,不過呢類好 ...
點解又咁中嘅!我承認C6某程度上利用佢做牛做馬,死士一樣!但佢都由一無所有,到依家有兩個物業,可以話佢已經得到應得的!

大宅

華華子 發表於 18-10-22 10:08
我覺得你老公講野有點衰喎, 又話個女仔係地底泥, 另一方面, 你又當個個女仔係工人, 甘其實你地有無當過個個 ...
我就係真心當佢姊妹先會煩惱,覺得佢做人做到好無自尊,直頭覺得心痛!不過経過各位提點,我知點做喇!

大宅

順帶一提,佢對其他人都係咁呀!人人有事,兩公婆鬧交.....佢第一時間去慰問人,借下$比人.....人,總而言之,永遠要做好人

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 mini1204 的帖子

當佢係一張凳

翡翠宮

佢要做好人咪由佢做好人千其唔好同佢爭
我不嬲都係壞人極任性既人
尢其係感情方面

生活過得特別舒坦.

大宅

mini1204 發表於 18-10-22 12:12
佢要做好人咪由佢做好人千其唔好同佢爭
我不嬲都係壞人極任性既人
尢其係感情方面
對對對,佢犯賤佢事,我要學習妳,做個任性的壞人,JM妳好有性格,多謝妳

水晶宮

華華子 發表於 18-10-22 10:08
我覺得你老公講野有點衰喎, 又話個女仔係地底泥, 另一方面, 你又當個個女仔係工人, 甘其實你地有無當過個個 ...

個老公好賤、利用完人仲咁講野、樓主真係小心d好。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

backtohome2005 發表於 18-10-22 11:55
我就係真心當佢姊妹先會煩惱,覺得佢做人做到好無自尊,直頭覺得心痛!不過経過各位提點,我知點做喇!
...

其實我又唔覺得佢無自尊喎, 首先, 佢可能真心當你地係朋友, 所以每星期去你地屋企過夜(我本身也覺得佢每個星期去你地屋企過夜唔適當, 但又未至於無自尊), 至於點解你同你老公唔想佢上來都唔say no, 我覺得你地兩公婆某程度也要負上責任;

假設你老公覺得佢上黎你地屋企係想當佢係工人做家務, 駛人唔駛本個隻, 甘我覺得你老公好似係無尊嚴個個喎.....

老實講, 如果你真心當佢係姐妹, 你應該開心見誠同佢講, 話想多D二人世界, 唔方便佢個個星期上來, 我相信佢一定會醒水; 但如果你一邊又懷疑佢, 一邊唔鍾意佢上來你屋企, 但又一邊指佢做家務, 我覺得你地兩公婆幾衰下

~YYY~    發表於 18-10-25 17:49

琥珀宮

Nancy20090615 發表於 18-10-22 07:27
5會,做得類似PA 的秘書一定強悍獨立勤快。平日長時间对都5够,重要安排入屋,关係殊不简单。楼主,佢地有 ...
我唔係樓主

Nancy20090615    發表於 18-10-22 13:59

大宅

我覺得從文字中,樓主無可能可以當A係朋友,
一個疑似同自己老公有路ge人,點可能係朋友呢?
就算無嘢,講到要洗佢做嘢乜乜乜咁,其實朋友之間會咁咩,
定係朋友呢個字係指逢識都算朋友?

洋房

成件事都好奇怪⋯⋯

子爵府

樓主你個仔都14,5歲,又唔係4,5歲。洗咩要個姨姨去你屋企陪玩
仲話等個仔上大學有咩依yuk就走?肯定你唔會啦,拎慣hermas袋又無自主既人生,邊會真係捨得走?問題樓主一直睇到/清楚知道,係未最近發生過咩事令你恐懼,怕保唔住嘜太個位

水晶宮

畀面勳章

pollyly 發表於 18-10-22 00:43
呢個post令我諗超許金山單case

me too

首頁

尾頁

跳至