冇動力參加舊同學聚會

Aidenlo
|

好無耐亦覺得幾可惜自己冇乜同中學同學keep in touch

大圍既gathering 總係冇動力參加,因覺得已經冇聯絡咁耐,出到黎其實唔知講乜好

生左兩個之後覺得自己越來越摺,寜願陪多d家人同仔女

唉,冇動力參加但有時又覺得自己太不善交際,其實不太健康...

有冇其他jm 都係感?一或係我既問題?

bmuimami
|
舒服就見吓
唔想咪算囉
幾次去一次咁
我都係咁咋
Aidenlo
|
bmuimami 發表於 18-10-21 23:22
舒服就見吓
唔想咪算囉
幾次去一次咁

宜家有少少為去而去的感覺
唔去又覺得可惜(可惜自己未能維繫中學的友誼),去又覺得會有點兒壓力,因有d同學本身圍內有keep in touch , 我呢d冇既,去到都唔知點好,有d感覺融入唔倒
dearmm
|
唔開心唔好去
wcpcelia    發表於 18-10-22 15:19
mmmo
|
唔好去。
Catcatlove
|
我直頭想退group,冇野傾
Aidenlo
|
Catcatlove 發表於 18-10-21 23:35
我直頭想退group,冇野傾

其他人多野傾嗎?
good_pig
|
Aidenlo 發表於 18-10-21 23:08
好無耐亦覺得幾可惜自己冇乜同中學同學keep in touch

大圍既gathering 總係冇動力參加,因覺得已經冇聯絡 ...

我會去一兩次睇下

我上次去返小學友的GATHERING..但係好多個都係食煙, 又夜返屋企...我唔係同channel...算
celiagrace
|
出到去要格硬諗野講仲辛苦
面對呢啲聚會 我會同自己講, 讀書時唔fd而家都唔會fd到
所以陪下仔女老公好過
Catcatlove
|
Aidenlo 發表於 18-10-21 23:36
其他人多野傾嗎?

就係有時多先煩,相,片又佔空間
Aidenlo
|
celiagrace 發表於 18-10-21 23:38
出到去要格硬諗野講仲辛苦
面對呢啲聚會 我會同自己講, 讀書時唔fd而家都唔會fd到
所以陪下仔女老 ...

其實讀書時friend 的,但入u後各散東西,生活圈子唔同左,跟住就冇再約出來
123baby123
|
good_pig 發表於 18-10-21 23:36
我會去一兩次睇下

我上次去返小學友的GATHERING..但係好多個都係食煙, 又夜返屋企...我唔係同channel.. ...

唔啱channel真係好難繼續
bmuimami
|
宗旨:開心舒服就去,就係咁簡單

我初初聯絡返班同學,係好多嘢講(成廿年冇見),出得好密吓,但漸漸發覺,有啲同學好八卦,鍾意問你屋企啲嘢,又鍾意比較,我唔鍾意咁樣,所以私底下會約啲啱傾嘅同學出嚟,其他嗰啲就唔聯絡乜滯囉。
good_pig
|
123baby123 發表於 18-10-21 23:47
唔啱channel真係好難繼續

果時一出黎都多D人....慢慢又有D 冇再出咁....佢地又冇再大圍咁叫出黎
tansyneko
|
無keep即係唔啱嘴形,何必勉強?
mocha20150323
|
我都已經無參加了,大家階段都唔一樣,寧願同mama group d人出黎飲茶行街仲好傾d
lymchau
|
自己又唔肯去,又話無奈無同舊同學保持聯絡,自己無努力做又話無奈⋯⋯無人會你唔肯出現都繼續找你保持聯絡吧!
wcpcelia    發表於 18-10-22 15:20
APIGMA    發表於 18-10-22 08:18
|
有應酬感覺就唔算朋友關係了,無需勉強

good_pig
|
lymchau 發表於 18-10-22 07:38
自己又唔肯去,又話無奈無同舊同學保持聯絡,自己無努力做又話無奈⋯⋯無人會你唔肯出現都繼續找你保持聯絡 ...

呢個響bk聽過好多次.. 個個都等人請,咁最後咪不相往來
Mnbvcxdsa
|
回覆 Aidenlo 的帖子

如聚會覺得開心話題啱傾我會繼續出席維繫做朋友,如聚會後感覺唔開心我係唔會再見,同退出群組