自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Aidenlo 發表於 18-10-21 23:08
好無耐亦覺得幾可惜自己冇乜同中學同學keep in touch

大圍既gathering 總係冇動力參加,因覺得已經冇聯絡 ...

我同同學好少見,兩三年都見唔到一次,不過最近有約出嚟。 不過而家人大咗講嘢要小心啲,有個分居、冇離婚。有個未結婚,所以好多嘢都唔講得
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-10-22 07:58
我同同學好少見,兩三年都見唔到一次,不過最近有約出嚟。 不過而家人大咗講嘢要小心啲,有個分居、冇離婚 ...

太耐唔見、唔知講咩同唔講得咩

公爵府

bmuimami 發表於 18-10-21 23:49
宗旨:開心舒服就去,就係咁簡單

我初初聯絡返班同學,係好多嘢講(成廿年冇見),出得好密吓,但 ...
我又係好怕呢種人,八卦,鐘意問屋企啲野,查家宅,仲係不停咁問,又鐘意比較,遇到呢種人我係見到唔想見,好討厭,無奈呢種人我去度邊都遇到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

luckybaby2011 發表於 18-10-22 08:05

我約咗過2日見。問下工作囉!因為我知佢哋有返工,其他都唔敢亂講,講下娛樂新聞……
16歲就識佢哋,平時fb聯絡,whatsapp佢哋都少覆, 當時我膽粗粗話要出嚟食飯,好彩都願意

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主

朋友是要經營的,任何一段關係想維持都要雙方付出。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

初初揾返d 多舊同學舊友係開心,但兒時回憶傾得多都厭,現時圈子工作又極不同,真係見面無話題,開始會唔想出席

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 18-10-22 08:05

Agree, 連普通問候都怕開口夾著脷。不過可以的話我都盡量去,如果唔去第一次,之後就會開始冇動力去

用戶要求終止服務

好無耐亦覺得幾可惜自己冇乜同中學同學keep in touch

大圍既gathering 總係冇動力參加,因覺得已經冇聯絡 ...

我都成日用不同理由推
跟本就係大家在夾錢食好嘢
我所以唔去了

子爵府

celiagrace 發表於 18-10-21 23:38
出到去要格硬諗野講仲辛苦
面對呢啲聚會 我會同自己講, 讀書時唔fd而家都唔會fd到
所以陪下仔女老 ...

Agree!
前排有個中學同學搵我,因我冇fb,佢一直想搵我但搵唔到,近排通過朋友group攞到我電話whatsapp,電話whatsapp仲有野傾,但出到黎巳經唔係嗰回事了,我地以前friend到我會上佢屋企食飯同過夜,其實有d可惜,但真係冇得夾硬黎

侯爵府

忌廉寶寶 發表於 18-10-22 08:17
Agree!
前排有個中學同學搵我,因我冇fb,佢一直想搵我但搵唔到,近排通過朋友group攞到我電話whatsapp,電 ...

係lor,以前可以出雙入對,傾電話,宜家就成陌路人,人生好多野好難明的

可能正如某jm 講,係我冇用心同時間經營

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

除非個GROUP有人你好討厭或者SELL你買野,如果唔係,我會建議樓主去下~

男爵府

BB防敏心得分享勳章

如果真係不嬲無聯絡開又真係唔知見黎做乜,如果friend個別都會約出黎見面啦!最怕出到黎又比較家庭、事業.....總有哩D人

侯爵府

APIGMA 發表於 18-10-22 08:21
除非個GROUP有人你好討厭或者SELL你買野,如果唔係,我會建議樓主去下~

我真係試過收到一個唔熟既中同打黎sell 保險

侯爵府

陪月勳章

人生路漫漫長﹐
有人行得快、有人行得慢﹐
有些一畢業就結婚生仔幸福美滿﹐
有年事已高仍然單身﹐
今日咀型唔o岩﹐
可能到某D年紀又有o野o岩返咀型;

不過... 如果出聚會唔 feel comfortable﹐
咪唔好出囉﹐
但我又覺得唔應該去到 Quit Group﹐
如果只因為忙屋企事、忙老公、忙子女﹐
我就覺得應該出下﹐
要抽離下生活鎖事﹐
咁人會開心D。

男爵府

被邀請,通常我會出席。始終比面搞手。
去到唔鐘意既,就等夠鐘散場say bye bye即走。開心既就留耐d,交換下WhatsApp。

男爵府

我都冇出席呢d聚會,我嘅心態係如果想同你地繼續做fds,一定會keep in touch, 現賞係一直冇聯絡,亦冇興趣會繼續做fds,何必要帶個面具出來食飯

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

隨心
想去,自然會好開心咁參與。
唔想去,就拉牛上樹。

絕對不是你個人既問題,好多人都咁。

子爵府

去得辛苦唔好去
維繫關係要發自內心
夾硬黎難為自己

伯爵府

我會揀自己想出席的聚會地點, 例如佢地去食打邊爐, 自助餐同埋一D古怪食店, 我一定唔去, 因為我唔喜歡食而且又貴.....

公爵府

crystal媽咪 發表於 18-10-22 07:58
我同同學好少見,兩三年都見唔到一次,不過最近有約出嚟。 不過而家人大咗講嘢要小心啲,有個分居、冇離婚 ...
你對朋友真係好,會理人感受,小心講理,我曾經識過一班中女朋友,我自己都係中女,個個都結咗婚有仔女,得我一個無仔女,個個都知我無仔女,其中一個係我面前對住成班朋友講唔生仔女既人係經濟有問題先唔生仔女,其實我家境唔差,經濟無問題,我養得起,我唔生係我同老公都唔喜歡小朋友,所以先唔生,我當時真係好嬲,佢明知成班朋友得我一個無仔女,佢咁講嘢,好彩我唔係喜歡有仔女,但因為經濟有問題怕養唔到唔生,如果係我咪好難受,係傷口灑鹽,以前成日覺得拎綜援生仔女會比人歧視,原來唔生仔都會比人睇少

首頁

尾頁

跳至